Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έφερε ένταση και αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο (videos)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έφερε ένταση και αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο (videos)

Δεκέμβριος 31, 2012 - 09:50

Μήνυμα μέσω ψηφίσματος έστειλε η Περιφερειακή αρχή στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να τον αφήσει να καταστρέψει την Πελοπόννησο- Διαφώνησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας- αποχώρησε ο σύμβουλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Νίκος Πατσαρίνος.
Ανακοινώθηκε η εκχώρηση 70 εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμμάτων
Μία επερώτηση των βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σχετικά με συνάντηση του Περιφερειάρχη με ευρωπαίους εκπροσώπους για το θέμα των απορριμμάτων και όχι μόνο έφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ένταση και αποχωρήσεις ενώ η κα. Νικολάκου, ως εισηγήτρια του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος, ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο θα γίνεται σαφές προς κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται η Περιφερειακή Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο να αφήσουν τον οποιοδήποτε με λαϊκίστικους και οπισθοδρομικούς τρόπους να καταστρέψουν την Περιφέρεια.
Η κα. Νικολάκου στην εισήγησή της (όπως θα δείτε και στο βίντεο) ήταν καταπέλτης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών της Πελοποννήσου και κυρίως του Θανάση Πετράκου που μέχρι πριν λίγο διάστημα ήταν περιφερειακός σύμβουλος και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν κάθε εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ερωτήσεις για την Περιφέρεια σε υπουργούς και να μην ενδιαφέρεται να μάθει τι ειπώθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Σημείωσε δε πως οι επερωτήσεις που γίνονται έχουν στόχο να πλήξουν τα συμφέροντα της Περιφέρειας, ενώ η αντιπεριφερειάρχης μίλησε για "ξεπέρασμα ορίων" και για "παραπλάνηση και ψεύδη με στόχο να δημιουργηθεί ανασφάλεια και φόβος στους πολίτες".
Η κα. Νικολάκου θέλοντας να στηρίξει την άποψή της ότι η Περιφέρεια αγωνίζεται και προσπαθεί για το καλύτερο για τους πολίτες της Πελοποννήσου ανακοίνωσε και την εκχώρηση περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Να τονίσουμε πως οι παρατάξεις της μειοψηφίας (όπως θα δείτε και στο δεύτερο βίντεο) δεν συμφώνησαν με την πρόταση της κας. Νικολάκου θεωρώντας ότι μπορεί ο κάθε πολιτικός φορέας να κάνει ό,τι ερώτηση θέλει στη Βουλή και ότι ο καθένας κρίνεται από το λαό. Μάλιστα ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πριν φύγει σημείωσε ότι είχε ζητήσει να τεθεί το θέμα ως κανονικό και όχι ως εκτός ημερήσιας διάταξης και να συζητηθεί αναλυτικά.. ενώ χωρίς να πει περισσότερα έκανε λόγο για ελεγκτικούς μηχανισμούς που κάνουν ελέγχους στα τεκταινόμενα της Περιφέρειας και σημείωσε ότι η αιρετή περιφέρεια δεν μπορεί να θεωρεί ότι αποφασίζει μόνη της.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης (τρίτο βίντεο) τόνισε μεταξύ άλλων πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ως ένα πολιτικό όργανο έχει την αρμοδιότητα να παίρνει αποφάσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα, ενώ σημείωσε πως πολλοί από αυτούς που τοποθετήθηκαν να μην είχαν γνώση της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε πως αυτή η ερώτηση είχε σαφή πολιτική κατεύθυνση και στρεφόταν κατά του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσης επεσήμανε πως οι "λευκές απόψεις" δεν είναι τίποτα άλλο παρά "λευκές πετσέτες". Τόνισε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την περιφέρεια ότι έφερε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στην Περιφέρεια και αναρωτήθηκε ποιους θα έπρεπε να φέρουν και αντί όπως είπε αυτό να θεωρηθεί επιτυχία, δέχονται κατηγόριες και καταγγελίες. Ενώ ζήτησε και ο ίδιος να καταδικαστεί αυτή η τακτική της παρέμβασης σε έναν ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό θεσμό, δήλωσε πως όσο τον χτυπά ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει και πιο  δυνατός και έκανε λόγο για σύγκρουση δύο πολιτικών κόσμων...
Ε.Τ.

ey_TzSgpWPI

21KpIWQZMcw

mxwOafZ5N-0