Επίσκεψη Κινεζικης αντιπροσωπείας στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη Κινεζικης αντιπροσωπείας στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Ιανουάριος 08, 2013 - 14:55

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

O Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας αποστολή από το Νομό Jiangsu Την περιφέρεια Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον κ. Yao ZhongkaiDai Minhui, προϊστάμενο του τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Οικονομικής , Διεύθυνσης της Νομαρχίας Jiangsu. Γενικό Γραμματέα της Τοπικής Κυβέρνησης. Η αποστολή περιελάμβανε αξιωματούχους από το χώρο της υγείας και διοικητές νοσοκομείων του Νομού  τ Jiangsuων υπηρεσιών πολιτισμού της περιφέρειας Hubei, καθώς είχε σκοπό την εδραίωση συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος  επεσήμανε τις πρωτοβουλίες και το ενδιαφέρον του ιδίου όσο και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την προώθηση της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ Πελοποννήσου και περιφερειών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,  και ανέφερε το πλήθος επισκέψεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τόνισε το ενεργό ενδιαφέρον για τη δημιουργία συνεργασίας και οικονομικών σχέσεων..
Στάθηκε στο γεγονός ότι η Αργολίδα αποτελεί το σημαντικότερο αρχαιολογικό πάρκο τις Ελλάδας με εμβληματικά μνημεία από όλες τις σημαντικές περιόδους του Ελληνικού πολιτισμού και τόπο διεξαγωγής του σημαντικότερου φεστιβάλ αρχαίου δράματος, του φεστιβάλ Επιδαύρου.
Παρουσίασε επίσης την πλούσια αγροτική παραγωγή του τόπου σε αντιπροσωπευτικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το πορτοκάλι, το λάδι, το κρασί, ανέφερε τη δραστηριοποίηση των Ελλήνων εμπόρων στο εξαγωγικό εμπόριο προς την Κίνα και απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθούν την και για επόμενες αποστολές στο μέλλον.
Στη συνέχεια τέθηκαν και από τις δύο πλευρές ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των δομών υγείας και στις δύο χώρες και παρουσιάστηκαν αναλυτικά η διάρθρωση των δομών υγείας, οι μέθοδοι διαχείρισης και διοίκησης, οι νέοι τρόποι ελέγχου των δαπανών και της απόδοσης έργου με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και η εξοικονόμηση πόρων με συνενώσεις και ορθολογικότερη αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης θεωρούν την Κίνα ιδιαίτερα ελκυστική για τη δημιουργία σχέσεων στους τομείς τουρισμού και εμπορίου και καθώς ο βηματισμός ανάπτυξης κάθε περιφέρειας θα είναι καθοριστικός για το μέλλον της, η Αργολίδα και γενικότερα η Πελοπόννησος ανοίγουν το βήμα τους προσδίδοντας στην οικονομία τους εξωστρέφεια που θα οδηγήσει στην  ταχύτερη έξοδο από το καθεστώς κρίσης.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)