Επιστροφή των χρημάτων από παράνομες συντάξεις θα ζητήσει το Υπ. Εργασίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιστροφή των χρημάτων από παράνομες συντάξεις θα ζητήσει το Υπ. Εργασίας

Ιανουάριος 09, 2013 - 09:55

Η επιστροφή των χρημάτων απο παράνομες συντάξεις και η απονομή ευθυνών, η αύξηση των επιτροπών πιστοποίησης (ΚΕΠΑ) και το πρόγραμμα απασχόλησης 62000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 ετών ήταν οι δράσεις και τα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν απο τον Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κοκκόρη εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας.

 

 

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη επιστροφή των χρημάτων από όσους αδικαιολόγητα τα έχουν καρπωθεί και στην απονομή ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στην παρανομία με τις  καταχρηστικές συντάξεις θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) της Πύλης Αξιού και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Όπως δήλωσε  ο  κ.  Κοκκόρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΚΕΠΑ «οι επιτροπές πιστοποίησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, να έχουν φτάσει από 500 με 600 κατά μέσο όρο τους προηγούμενους μήνες σε  1340. Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των επιτροπών ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα περιπτώσεις που σχετίζονται με συντάξεις και φάρμακα». 

 

Αναφερόμενος στα εργασιακά ζητήματα ο  κ.  Κοκκόρης τόνισε τη συλλογική, μεθοδική και αναπτυξιακή  προσπάθεια που καταβάλλεται για μείωση της ανεργίας σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί 

από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση πρόγραμμα απασχόλησης 62.000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 χρόνων σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα.  Πιο 

συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι  «Κινούμαστε με στόχο  τη δημιουργία ευκαιριών για είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας και παράλληλα  την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας».