Αναγνώστου:ο δήμος να καλύψει άμεσα τις ανάγκες όλων των σχολείων σε πετρέλαιο θέρμανσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναγνώστου:ο δήμος να καλύψει άμεσα τις ανάγκες όλων των σχολείων σε πετρέλαιο θέρμανσης

Ιανουάριος 11, 2013 - 12:49

φωτογραφία eurokinissi

Οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι επιβεβλημένο να δώσουν άμεσα εντολή για την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση του δήμου στην ανάγκη αυτή, ιδιαίτερα στα Δημοτικά σχολεία, ήταν περιορισμένη. Το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του στις 3 Ιανουαρίου 2013, επιχορήγησε τους δήμους όλης της χώρας με το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και κυρίως για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης των σχολείων. Ο δήμος Άργους – Μυκηνών  επιχορηγήθηκε με το ποσό των 79.000,00. Η θέρμανση των σχολικών μονάδων δεν αποτελεί … «ειδική παροχή» του δήμου προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά σαφή υποχρέωσή του. Και όταν ακόμα οι σχετικές επιχορηγήσεις δεν αρκούν, ο δήμος οφείλει να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις από τις λειτουργικές του δαπάνες, αφού αυτό κάνει συστηματικά σε άλλες, μικρότερης σημασίας, περιπτώσεις. Και φυσικά το θέμα αυτό δεν πρέπει να «προσφέρεται» για κάθε είδους «από τηλεοράσεως» εκμετάλλευση.
Να σημειώσουμε ακόμα ότι η σχετική  εντολή που δόθηκε   απο την Δημοτική Αρχή σε όλα τα σχολεία για την λειτουργία των καυστήρων θέρμανσης απο της 7.30 - 9.30 το πρωί, ανεξαρτήτως με το που βρίσκεται το κάθε σχολείο και το τι απώλειες θέρμανσης παρουσιάζει, είναι παράλογη και πρέπει άμεσα να ανακληθεί. Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, στα πλαίσια της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχουν την υπευθυνότητα να διαχειριστούν την λειτουργία των καυστήρων σε κάθε σχολείο με γνώμονα  κυρίως τις ανάγκες των μαθητών τους.
Στη σημερινή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών πλήττετε, ο δήμος έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για να φέρουν σε πέρας το ούτος η άλλως δύσκολο εκπαιδευτικό έργο τους.
Γιώργος Αναγνώστου
επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης