Ανδριανός: άμεση η καταβολή των οδοιπορικών μετακίνησης των αιμοκαθαρόμενων.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: άμεση η καταβολή των οδοιπορικών μετακίνησης των αιμοκαθαρόμενων.

Ιανουάριος 11, 2013 - 14:00

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση, και Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο με θέμα την  ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των καθυστερήσεων στην καταβολή των οδοιπορικών μετακίνησης των αιμοκαθαρόμενων.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην καταβολή των οδοιπορικών μετακίνησης στους δικαιούχους αιμοκαθαρομένους, και ιδιαίτερα σε όσους μετακινούνται με ιδιωτικό μέσο, μετά την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, συνιστούν ένα εξαιρετικά πιεστικό πρόβλημα καθώς πολλοί αιμοκαθαρόμενοι δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα και αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες μετακίνησής τους προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία τους.
Υπογραμμίζεται ότι στους μετακινούμενους με ιδιωτικό μέσο ασφαλισμένους του ΟΓΑ είτε έχουν καταβληθεί οδοιπορικά για μερικούς μόνο μήνες για το 2012, είτε δεν έχουν καταβληθεί καθόλου, ενώ σε ταμεία όπως ο ΟΠΑΔ και το ΝΑΤ δεν έχουν καταβληθεί  καθόλου οδοιπορικά μετακίνησης για το 2012.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην καταβολή των οδοιπορικών μετακίνησης των αιμοκαθαρόμενων».