Δήλωση Κοδέλα για την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση Κοδέλα για την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Ιανουάριος 21, 2013 - 13:30

Βρίσκομαι εδώ επειδή θεωρώ ότι σε μια χώρα με εκρηκτικά προβλήματα η λύση δεν είναι ο φασισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός, αλλά η καθημερινή μας κινητοποίηση και η οργάνωση για να απαλλαγούμε από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, την τρόικα και τα μνημόνια.
Στο κουρέλιασμα της Δημοκρατίας από τα μνημονιακά κόμματα, ο φασισμός έρχεται να βάλει την οριστική ταφόπλακα και να δημιουργήσει μια κοινωνία διακρίσεων, φόβου, ρατσιστικών διώξεων και μισαλλοδοξίας, όπου θα ισχύει ακόμα πιο πολύ όχι το δίκαιο, ο σεβασμός των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά ο “νόμος του ισχυρού”.
Με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα-έκκληση στην τοπική κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους: Τα σοβαρά κοινωνικά αδιέξοδα να μην οδηγήσουν κανένα, ούτε στην ατομική παραίτηση, ούτε σε δράσεις και λογικές φασιστικές και μισαλλοδοξίας. Έχουμε ανάγκη τον καθένα, ως υπερασπιστή της πραγματικής Δημοκρατίας, ως δημιουργό μιας νέας Ελλάδας της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Για να οδηγηθούμε στην πρόοδο και να μην καταδικαστούμε στην οπισθοδρόμηση!
Σε μια χώρα που έδωσε αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία, σε μια χώρα που έζησε στο παρελθόν έντονα και για μεγάλα διαστήματα την προσφυγιά και τη μετανάστευση, σε μια χώρα που λόγω της καταστροφής των μνημονίων χιλιάδες νέοι άρχισαν και πάλι να μεταναστεύουν, δεν έχει θέση ο φασισμός και η ρατσιστική βία.
Γραφείο Τύπου