Δήμαρχοι Πελοποννήσου -Το ξαναλέμε: Δεν φταίμε για την κατάσταση με τα σκουπίδια (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμαρχοι Πελοποννήσου -Το ξαναλέμε: Δεν φταίμε για την κατάσταση με τα σκουπίδια (video)

Ιανουάριος 23, 2013 - 10:30

Η πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Λυπούμαι για το γεγονός γιατί σε όλα τα επίπεδα κατηγορείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, χωρίς να φέρει καμία ευθύνη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου για το 2013.

Ο κ. Νίκας στην τοποθέτησή του σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η Πελοπόννησος είναι σε αδιέξοδο στο θέμα της διαχείρισης και ο διαγωνισμός της Περιφέρειας αναμένεται να έχει ανάδοχο στις 15 Δεκεμβρίου του 2013 δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το μεσοδιάστημα και δεν δίνονται τα χρήματα που υπάρχουν για να προχωρήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο στάδιο της προσωρινής διαχείρισης και το μόνο που γίνεται είναι να κατηγορούνται για το αδιέξοδο οι δήμαρχοι. Και ζήτησε μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα να συνεδριάσει ο ΦΟΔΣΑ

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης από τη δική του πλευρά ενημέρωσε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει  στις διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και κυρίως στην Τρίπολη με το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα όπως είπε στην Τρίπολη  θα πάνε για επανυποβολή της ΜΠΕ για γνωμοδότηση.
 

Κοινή διαπίστωση των δημάρχων είναι ότι δεν προχωρά ό,τι είχε συμφωνηθεί στις συναντήσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν για το μεσοδιάστημα  στην διαχείριση των σκουπιδιών.

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης.

kM44rWTe2SM