Λ.Μπούκλης: Εγώ δεν έχω ούτε ΜΚΟ ούτε επιδιώκω να κάνω δουλειές με δήμους (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λ.Μπούκλης: Εγώ δεν έχω ούτε ΜΚΟ ούτε επιδιώκω να κάνω δουλειές με δήμους (video)

Φεβρουάριος 01, 2013 - 09:30

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια δεν μπορεί να σταματήσει
Διπλό χαρακτήρα είχε η σημερινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειακού Συμβούλου- επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά Λάμπρου Μπούκλη που δόθηκε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχοντας και συμβολικό χαρακτήρα όπως είπε αφού έχει και τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Ο ένας λόγος ήταν να γίνει απολογισμός της παρουσίας των Οικολόγων στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα δύο χρόνια και ο άλλος να δοθεί απάντηση στο τμήμα των Οικολόγων Πράσινων της Πελοποννήσου που ήραν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Όσον αφορά τον απολογισμό τόνισε πως οι κανόνες και οι θέσεις των Ευρωπαίων Οικολόγων τις οποίες πρεσβεύει είναι μακριά από κραυγές και λαϊκισμούς και ήδη έχουν γίνει από πλευράς τους αρκετές επερωτήσεις για σημαντικά οικολογικά και μη θέματα ενώ δεν συμβαδίζουν με την πολιτική του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί μόνιμη άρνηση και δεν έχουν προτάσεις.
Ο κ. Μπούκλης εξήγησε πως στόχος τους είναι να δοθούν λύσεις και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζονται και τόνισε πως οι εποχές θέλουν συναίνεση, διαβούλευση και συνεργασία.
Ξεκαθάρισε πως δεν υπολογίζει σε μικροκομματικά οφέλη και στόχος του είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία μικρών τοπικών επιχειρήσεων και η στήριξη της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας.
Για την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τμήμα των Οικολόγων Πράσινων της Πελοποννήσου ανέφερε ότι πριν δύο χρόνια κανείς δεν ήθελε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την ψήφο του Πελοποννησιακού λαού και ο μόνος που το έκανε ήταν ο ίδιος φτιάχνοντας ένα καλό ψηφοδέλτιο ενώ εξήγησε πως δεν έχει ΜΚΟ, ούτε επιδιώκει να κάνει δουλειές με τους δήμους αφήνοντας προφανώς αιχμές για κάποιους άλλους οικολόγους πράσινους της Πελοποννήσου.
Επίσης τόνισε πως 11 μέλη δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δουλειά και την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και διατύπωσε και την άποψη ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι παράνομη και ότι έχει ζητήσει εδώ και καιρό τα πρακτικά και δεν του έχουν δοθεί.
Τέλος ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα πυρήνα στην Πελοπόνννησο με ανθρώπους που ασπάζονται τις ιδέες των Ευρωπαίων Οικολόγων Πράσινων και θα κάνει άνοιγμα σε νέους ανθρώπους. Και έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά "θεωρώ πως τα δύο αυτά χρόνια έχω τιμήσει την ψήφο του Πελοποννησιακού λαού που με έστειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο".
 
Ε.Τ

mHwmpq-c7BE