Η πορεία της αδελφοποίησης με το Δήμο Βέροιας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η πορεία της αδελφοποίησης με το Δήμο Βέροιας

Φεβρουάριος 01, 2013 - 14:10

Δελτίο Τύπου

Ο δήμαρχος μίλησε στην ΕΡΑ3 για την πορεία
αδελφοποίησης με τη Βέροια

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος την Τετάρτη 30/1/2013 συναισθητικά φορτισμένος παρενέβη σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ3 με θέμα την πορεία της αδελφοποίησης με το Δήμο Βέροιας. Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης και η δημοσιογράφος  κα. Νικ. Φλιάταρη που αναφέρθηκε στους συνεκτικούς δεσμούς Βέροιας και Άργους (δεσμούς καταγωγής, αρχαιολογικούς χώρους, οικονομικές / παραγωγικές σχέσεις).
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος ανέφερε «Έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε να κομμάτια της ιστορίας μας, και να ενημερώσουμε τους αλλόφυλους πως εμείς μορφώσαμε, εξευγενίσαμε τον τότε γνωστό κόσμο και όχι κατακτήσαμε τον κόσμο. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να δώσουμε ταυτότητα στην ιστορία όπως πρέπει! Για όσους δεν γνωρίζουν ο Αλέξανδρος όταν πήγε στους Ολυμπιακούς αγώνες και ήθελε να αποδείξει την ελληνικότητα του ανέφερε πως ήταν από τους Ηρακλειδείς του Άργους.
Κάναμε πρόταση στα αδέλφια μας στη Βέροια, εκεί που ανήκει η Βεργίνα, στους Ηρακλειδείς, που μας ενώνει το ίδιο αίμα και με χαρά το Δημοτικό τους Συμβούλιο αποδέχτηκε και αποφάσισε να ανταμώσουν τα βήματά τους με τα δικά μας, για να δώσουμε την πραγματική διάσταση της ιστορίας και όχι μυθοπλασίες!..
Σύντομα, οι μαθητές της 3ης Λυκείου από όλα τα Λύκεια του δήμου μας θα ξεναγηθούν στη Βεργίνα, ώστε όλα τα αργειτόπουλα να δουν απο κοντά και να μάθουν την ιστορία των βασιλέων της Μακεδονίας».

Το πλήρες ηχητικό απόσπασμα βρίσκεται στο σύνδεσμο
http://newargos.gr/