Δήλωση Κοδέλα για την καταστολή απέναντι στους αγρότες στο Κιάτο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση Κοδέλα για την καταστολή απέναντι στους αγρότες στο Κιάτο

Φεβρουάριος 15, 2013 - 13:55

Ο βουλευτής Αργολίδας βρέθηκε στην κινητοποίηση των αγροτών αλλά και φορέων στο Κιάτο, στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών. Μια μαζική και ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε σε αρένα όταν οι αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και συλλήψεις προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οι οποίοι θέλησαν να προβούν σε μια συμβολική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα.
Ο βουλευτής Αργολίδας σχετικά με τα παραπάνω γεγονότα δήλωσε:
Η μαζική συγκέντρωση έδειξε ότι η κοινωνία δεν θα παραμείνει θεατής στην εξόντωσή της από τα μνημόνια και τα διαρκή μέτρα λιτότητας. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει και θέλει να μπορεί να καλλιεργήσει, να παράγει και να ζει αξιοπρεπώς.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά κρύβεται από τους αγρότες, κρύβεται από αυτούς που παράγουν τροφή και πλούτο. Στέλνει τα ΜΑΤ να βομβαρδίζουν με χημικά ηλικιωμένους και νέους, συλλαμβάνει ανθρώπους του μόχθου και νεαρούς επειδή τόλμησαν να βγάλουν στους δρόμους την απόγνωσή τους και το δίκιο τους. Προχώρησε μάλιστα και σε προσαγωγές. Η κυβέρνηση, τουλάχιστον, ας σταματήσει να ταλαιπωρεί και να κρατά όμηρους τους προσαχθέντες, γιατί δεν είναι σαν τους κρατικοδίαιτους φίλους επιχειρηματίες του πρωθυπουργού, αλλά έχουν δουλειές στα σπίτια και στα χωράφια τους. Αν θέλει, ας έρθει να μας προσαγάγει όλους όσους συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες.
Η καταστολή απέναντι στους αγρότες στο Κιάτο αλλά και σε άλλα μέρη δείχνει και κάτι ακόμα. Όταν το μόνο που έχει απομείνει σε ένα καθεστώς είναι η καταστολή, η βία και οι επιστρατεύσεις, τότε μιλάμε για τις τελευταίες στιγμές του. Τότε είναι που γίνεται και πιο επικίνδυνο για την κοινωνία και αντιδημοκρατικό. Μένει στην κοινωνία, ενωμένη και ανυποχώρητη, να τους ανατρέψει και να οδηγήσει την χώρα σε ένα μετατροϊκανό ξέφωτο. 
Τέλος, η Τετάρτη 20/2 είναι ημέρα Γενικής Απεργίας, είναι μέρα όπου όλοι πρέπει να βρεθούμε  στους δρόμους με ένα αίτημα: “Να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής και του αυταρχισμού”!