Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου: Ο Καλλικράτης δολοφόνος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- θα τον καταργήσουμε (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου: Ο Καλλικράτης δολοφόνος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- θα τον καταργήσουμε (video)

Φεβρουάριος 18, 2013 - 09:13

Η τοπική αυτοδιοίκηση εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι το λαό.

Πετράκος: ο κ. Τατούλης θέλει να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε καθρέφτες.

Για ανάγκη αλλαγής του αυτοδιοικητικού μοντέλου του Καλλικράτη έκαναν λόγο οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλλας στη διάρκεια συνέντευξής τους στο www.arcadiaportal.gr με αφορμή την παρουσία τους στην παμπελοποννησιακή συνάντηση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος στην Τρίπολη, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Όπως τόνισαν οι βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη σημασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά σε μία συμμετοχική αυτοδιοίκηση που θα είναι δίπλα στο λαό και δεν θα είναι υπηρέτης των ιδιωτικών συμφερόντων, του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ... Μάλιστα στη διάρκεια της σύσκεψης ο Καλλικράτης χαρακτηρίστηκε "δολοφόνος" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όπως αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει. Όπως δήλωσαν οι βουλευτές θεωρούν πως ένα μοντέλο πιο κοντά στον Καποδίστρια είναι το καλύτερο. Ενώ σημείωσαν ότι τώρα δεν μιλάμε για αυτοδιοίκηση αλλά για κρατική διοίκηση που μάλιστα ασκείται με αντιδημοκρατικό τρόπο και έχει δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Μάλιστα ο κ. Ζαχαριάς επεσήμανε πως όλα δείχνουν ότι και στο θέμα των απορριμμάτων οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν "το μάρμαρο".

Ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε και στο θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και ζήτησε από τον κ. Τατούλη να τους εξηγήσει τι εννοεί με τις ΕΟΖ στην ναυτιλία που ανέφερε στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Χαν στην Τρίπολη ενώ για τις ΕΟΖ στην ενέργεια, τόνισε πως είναι γνωστό πως ο κ. Τατούλης για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Γερμανίας θέλει να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε καθρέφτες.

Ο κ. Κοδέλλας μίλησε για την αύξηση της ανεργίας και κάλεσε με αφορμή και την κινητοποίηση της Τετάρτης όλους να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργίες για να ανατραπεί το μνημόνιο και να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης της χώρας.

Ο κ. Ζαχαριάς μίλησε και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και σημείωσε ότι για την Πελοπόννησο ο πρωτογενής τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και διαπιστώνεται πλέον πως ο μικρός κλήρος έχει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Να σημειώσουμε πως η σύσκεψη των στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις, να γίνει ανταλλαγή απόψεων ώστε να έχει έτοιμη πρόταση το κόμμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Ε.Τ.

AWmSoZJV9x8