Πρόβλημα με άμισθους αντιδημάρχους - Διαφωνία Γ. Λογιστηρίου του Κράτους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόβλημα με άμισθους αντιδημάρχους - Διαφωνία Γ. Λογιστηρίου του Κράτους

Φεβρουάριος 18, 2013 - 10:01

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αντιδρά με δελτίο τύπου που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της σε τροπολογιά την οποία εισήγαγε η Κυβέρνηση σε Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου με την οποία καταργεί άρθρο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους άμισθους αντιδημάρχους να ασκούν τις αρμοδιότητές τους χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού όπως αναφέρεται έχει υπάρξει διαφωνία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Αντίδραση της ΚΕΔΕ σε τροπολογία της Κυβέρνησης στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2012 για την αντιμισθία των αιρετών
Με μια πρωτοφανή πρακτική για τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 31/12/12, εισάγει τροπολογία, με την οποία καταργεί άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ειδικότερα με άρθρο της Π.Ν.Π. δίνεται η δυνατότητα στους άμισθους αντιδημάρχους να ασκούν τις αρμοδιότητές τους χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η πρόβλεψη αυτή καταργείται με το νομοσχέδιο που ήρθε προς κύρωση της Π.Ν.Π. στη Βουλή, μετά από διαφωνία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Όμως έτσι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους Δήμους και στους άμισθους αντιδημάρχους, οι οποίοι έχουν ήδη οριστεί προ πολλού και ασκούν τις αρμοδιότητές τους.
Η διαφωνία αυτή του Γενικού Λογιστηρίου είναι αστήριχτη και πέρα για πέρα αβάσιμη αφού, όπως τονίστηκε παραπάνω, δεν υπάρχει ουδεμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και δε δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα.
Η ΚΕΔΕ θεωρεί αδιανόητη αυτήν τη στάση, αφού η Π.Ν.Π. έχει ήδη δημοσιευθεί στις 31/12/12 σε ΦΕΚ, εκφράζει το σύνολο της Κυβέρνησης και δεν μπορεί το ένα Υπουργείο να αναιρεί την πολιτική του άλλου.