Ανδριανός:Συνέχιση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:Συνέχιση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Φεβρουάριος 18, 2013 - 18:14

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση με θέμα την διασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η δομή Βοήθεια στο Σπίτι έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με αναπηρία που χρήζουν βοήθειας, με τους εργαζόμενους μάλιστα να παρέχουν υπηρεσίες αν και συχνά μένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Όπως επισημαίνει ο Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, στις 31 Μαρτίου 2013 λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων χωρίς προοπτική ανανέωσης.
Με δεδομένη την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος, την οποία, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει σε σχετικό του ψήφισμα και το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Αν προτίθενται να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την συνέχιση της δομής Βοήθεια στο Σπίτι και τη διασφάλιση της σταθερής εργασίας των ήδη εργαζομένων στις δημοτικές αρχές που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».