Eκστρατεία ECOMOBILITY 2012-2013

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Eκστρατεία ECOMOBILITY 2012-2013

Φεβρουάριος 20, 2013 - 09:34

Η Eκστρατεία ECOMOBILITY 2012-2013
O Δήμος Άργους – Μυκηνών συμμετέχει στην εκστρατεία για την οικολογική μετακίνηση η οποία διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Στόχος της εκστρατείας είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης, η ευαισθητοποίηση τους για το Περιβάλλον και η ενεργοποίησή τους στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμός στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.
Με τις εργασίες τους, οι ομάδες των μαθητών από όλη την χώρα, καλούνται να αναδείξουν τις Πράσινες Μετακινήσεις, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να παρουσιάσουν προτάσεις για την αλλαγή συνθηκών και τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις.
Η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους, να μάθουν να ζουν προστατεύοντας το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την λειτουργία των πόλεων.
Σε δεύτερο επίπεδο, η Εκστρατεία, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την απαξίωση και τα προβλήματα που δημιουργούνται από:
• Την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων
• Την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις
• Την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης
Η Εκστρατεία ECOMOBILITY ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια υλοποίησης. Έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Δικαίωμα συμμετοχής στην Εκστρατεία έχουν Ομάδες μαθητών της Γ' Γυμνασίου, από όλη τη χώρα και συγκεκριμένα ομάδες που αποτελούνται από 8 μαθητές. Είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων, που σχεδιάστηκε pro bono, το έτος 2003 στην Αθήνα, από  την εταιρία PARTNERS PR. Μετά την πιλοτική εφαρμογή της πρότασης που έγινε σε 10 Δήμους της Αττικής ακολούθησε μια αξιόλογη μελέτη που διενήργησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ο.Δ.Ε.& Μ.Ε. (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που οριστικοποίησε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις.
Η Εκστρατεία διοργανώνεται όλα αυτά τα χρόνια από το ECOCITY, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον.
Η συνεργασία με τους επιστημονικούς Φορείς και η ανάπτυξη των Επιτροπών Οργάνωσης και Αξιολόγησης, βοήθησε σημαντικά στην οριστικοποίηση και θεσμοθέτηση των κριτηρίων, με τα οποία γίνεται η αξιολόγηση των εργασιών των ομάδων των μαθητών.
Το Ecomobility βασίζεται στην αυτενέργεια των εφήβων και την εθελοντική προσφορά, όπως συμβαίνει και με όλους τους συνεργαζόμενους και εμπλεκόμενους φορείς.