Πυρκαγιά στο θέατρο της Καλαμάτας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πυρκαγιά στο θέατρο της Καλαμάτας

Φεβρουάριος 23, 2012 - 19:37

φωτογραφία MessiniaPortal.gr

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες του Πυροσβεστικού σώματος Καλαμάτας , η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στις 2:50 μ.μ. τέθηκε υπό έλεγχο ,σώζοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χώρο του Ξυλουργείου όπου γίνεται η Κατασκευή των σκηνικών  ... Εκεί μέχρι και τις 2:30 το μεσημέρι υπήρχαν εργαζόμενοι όπου νωρίτερα  το πρωί υπήρχαν εργασίες Οξυγονοκόλλησης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπήρχε κανένας στον χώρο του Θεάτρου καθώς οι τελευταίοι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει 20 λεπτά πριν ... Προανάκριση διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα Καλαμάτας

Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας βρίσκεται στο χώρο αυτό από το 1984 ... ενώ πριν το Κτήριο άνηκε στην ΔΕΗ όπου στεγαζόταν και το εργοστάσιο της "Ηλεκτρικής" στη μεταπολεμική Καλαμάτα.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως σχεδόν όλοι οι αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι  καθώς και πλήθος υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας ...Επίσης αρκετοί Καλαματιανοί έτρεξαν να βοηθήσουν βλέποντας την Καταστροφή σε ένα από τα πιο ιστορικά και κεντρικά κτήρια της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας. Συντετριμμένοι παρακολουθούσαν όλοι οι Ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕΚ βλέποντας το "Σπίτι" τους να καίγεται ..(MessiniaPortal.gr)