Τατούλης: Δεν γίνεται βουλευτές να μας εγκαλούν γιατί εφαρμόζουμε το Νόμο (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Δεν γίνεται βουλευτές να μας εγκαλούν γιατί εφαρμόζουμε το Νόμο (video)

Φεβρουάριος 22, 2013 - 19:15

Το ΕΣΠΑ έχει δυναμική και κινητικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- η αποδοχή των πολιτικών μας από τον ευρωπαίο επίτροπο Γιοχάνες Χαν είναι νίκη και καταξίωση των επιλογών μας
Ό,τι γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται με απόλυτα διαφανή τρόπο και δεν υπάρχει τίποτα που να μην ανακοινώνεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά σιγά- σιγά αποκαλύπτονται τα κέντρα που είναι συνδεδεμένα με ιδιοτέλεια και συμφέροντα και θέλουν να περάσουν διαφορετικά μηνύματα στους πολίτες,
δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τα έργα του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν.
Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για «νίκη και καταξίωση της πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου» η οποία έγινε φανερή και με την αποδοχή των όσων έχει κάνει η Περιφέρεια σε τομείς, όπως τα απορρίμματα, τα έργα με ΣΔΙΤ, αλλά κυρίως το Ινστιτούτο έρευνας  καινοτομίας και εφαρμοσμένης τεχνολογίας που θα γίνει στην Κόρινθο για συγκεκριμένους λόγους και που ήδη έχει τη στήριξη επιφανών επιστημόνων όπως ο κ. Παπαδόπουλος από τη NASA .
Ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πάει πίσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και λαϊκίζει ενώ τόνισε πως «δεν γίνεται να μας εγκαλούν οι βουλευτές γιατί ακολουθούμε το νόμο»
Ξεκαθάρισε πως υπάρχει δυναμική και κινητικότητα στο ΕΣΠΑ και μάλιστα μίλησε με αριθμούς σημειώνοντας πως μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ενταχθεί πάνω από 170% του προγράμματος, θα έχει συμβασιοποιηθεί το 90% των έργων ενώ οι εκταμιεύσεις θα φτάσουν το 67%. Ενώ σημείωσε πως εκτελούνται μέσω τομεακών προγραμμάτων έργα ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ ενώ από τα 85 ημιτελή έργα έχουν μείνει μόνο 2.
Επανέλαβε ακόμα τα όσα έχει πει για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τόνισε πως δεν είναι απαραίτητη ως δομή γιατί μπλοκάρει έργα και καθυστερεί με τη γραφειοκρατία της ενώ θα μπορούσε να παραμείνει ως διοίκηση χωρίς αποκεντρωμένο γραμματέα.
Επίσης απευθυνόμενος στο δήμαρχο Καλαμάτας χωρίς να τον κατονομάσει τόνισε πως δεν υπάρχουν έργα λιμνάζοντα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να ενταχθούν έργα που είναι ανώριμα.
Στο πλαίσιο των ερωτήσεων και στο θέμα των απορριμμάτων επανέλαβε ότι η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στους δήμους και η Περιφέρεια έχει μόνο αρμοδιότητα την ολοκληρωμένη διαχείριση και στο θέμα του διαγωνισμού βρίσκονται εντός χρονοδιαγραμμάτων και στα τέλη του 2013 θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος. Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει συμφωνία με την Κυβέρνηση για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια μίλησε για έργα που υλοποιούνται στην Λακωνία, την Αργολίδα, τη Μεσσηνία και την Κορινθία και έχουν κάποια προβλήματα ενώ μιλώντας για τα έργα πολιτισμού δήλωσε την ικανοποίησή του που υλοποιούνται έργα τα οποία είχε ξεκινήσει ο ίδιος πριν 7 χρόνια όταν ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Στα βίντεο έχετε την ευκαιρία να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου του κ. Τατούλη
Ε.Τ.

SikQ4pASGFw

xgcQa0XgCvQ