Παρουσίαση βιβλίου της Κατερίνας Παπαοικονόμου-Κηπουργού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση βιβλίου της Κατερίνας Παπαοικονόμου-Κηπουργού

Φεβρουάριος 25, 2013 - 10:08

Η  Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Συμβολή της Αρχαίας Αργολίδας στην Ανάπτυξη της   Μουσικής»
της Κας Κατερίνας Παπαοικονόμου-Κηπουργού, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός», Αγγελή Μπόμπου 8 στο Άργος, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Η Κα Σπηλιοπούλου Ιωάννα, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο Κος Τασσιάς Γιώργος, Καθηγητής Φιλόλογος.
Συντονιστής: O Κος Βασίλης Δωροβίνης, Δικηγόρος- Πολιτικός Επιστήμονας- Ιστορικός.
Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Οι όποιες συνεισφορές κατά την εκδήλωση θα διατεθούν στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί  για το Ελληνιστικό Θέατρο Άργους.
Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί απ΄ ευθείας (on line) από τον ιστότοπο της Αργολικής Βιβλιοθήκης στη διεύθυνση: www.argolikivivliothiki.gr

Λίγα λόγια για την έκδοση
________________________________________
Κάθε φορά που έχουμε την χαρά και την τιμή να συναντούμε ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης στα πλαίσια της λειτουργίας της Αργολικής Βιβλιοθήκης, αισθανόμαστε να επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας για την ορθή απόφασή μας να δημιουργήσουμε αυτή την ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το εγχείρημα μας και ορθό ήταν και χρήσιμο.
Μια τέτοια ευτυχής στιγμή ήταν και η γνωριμία μας με την Αρχαιολόγο- ιστορικό αλλά και καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών κυρία Κατερίνα Παπαοικονόμου- Κηπουργού.
Η χαρά μας μετετράπη και σε συγκίνηση όταν διαπιστώσαμε ότι αυτή η εξαιρετική Μουσικός και Επιστήμων ήταν εγγονή του Διδάκτορος- θεολόγου Σχολάρχου και ιερέως Χρήστου Παπαοικονόμου, του ιδρυτή του ιστορικού Συλλόγου των Αργείων « Ο Δαναός» και του οποίου την προτομή συναντούσαμε κάθε φορά που μαθητές ακόμη, παρακολουθούσαμε τις Κυριακάτικες διαλέξεις του Συλλόγου. Όαση πνευματική και πηγή γνώσης εκείνα τα χρόνια που η τεχνολογία δεν είχε τόσο αναπτυχθεί αλλά και τα οικονομικά μέσα ήταν περιορισμένα.
Τα συναισθήματα κινδύνεψαν να εκτραπούν των ορίων τους όταν η κυρία Κατερίνα, μας εμπιστεύθηκε την έκδοση του βιβλίου της με τον τίτλο « Η Συμβολή της Αρχαίας Αργολίδας στην ανάπτυξη της μουσικής».
Το επιμεληθήκαμε και το φροντίσαμε με πολύ προσοχή κι αγάπη και σήμερα σας το παρουσιάζουμε με την ελπίδα ότι προσφέραμε κι εμείς - στο μέτρο του δυνατού- την συνδρομή μας στην ανάδειξη και την προβολή της ιστορίας της Αργολίδας, μέσα από μια καινούρια παράμετρο.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε δημόσια την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Αργολίδας και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσο Χειβιδόπουλο, για την ηθική και οικονομική στήριξη αυτής της έκδοσης αλλά και για το συνεχές ενδιαφέρον του για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της  Αργολικής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού.