Τατούλης σε δημάρχους για σκουπίδια: Επισπεύστε τις διαδικασίες - μηδενική η ανοχή από εδώ και στο εξής (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης σε δημάρχους για σκουπίδια: Επισπεύστε τις διαδικασίες - μηδενική η ανοχή από εδώ και στο εξής (video)

Μάρτιος 01, 2013 - 19:36

H Περιφέρεια Πελοποννήσου απέκτησε brand name και βγαίνει στις διεθνείς τουριστικές αγορές
Δύο θέματα είχε η σημερινή πρωτομηνιάτικη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Το ένα αφορούσε τον τουρισμό και την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά και το ταξίδι στη Νορβηγία και το άλλο το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κ. Τατούλης ξεκίνησε με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Νορβηγία και στο Όσλο και μεταξύ άλλων τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι τώρα ήταν ανύπαρκτη στον τομέα του τουρισμού και μέσα από πολύ δουλειά, σε σύντομο χρόνο, οργανώθηκε η ταυτότητα και σχεδιάστηκε μία ολοκληρωμένη τουριστική προβολή. Μία προβολή και ένας σχεδιασμός, που όπως είπε χαρακτηριστικά, επετεύχθη με το μικρότερο δυνατό κόστος. Πλέον μετά το brand name η Περιφέρεια "ανοίγεται" σε ξένες αγορές και προσεγγίζει κοινό που το είχε και παλιότερα, όπως το Σκανδιναβικό κοινό, που όμως το έχασε λόγω των πυρκαγιών του 2007.
Χαρακτήρισε ανταγωνιστική την Περιφέρεια στον τουριστικό τομέα και μίλησε για το πρόγραμμά τους από εδώ και πέρα. Για παράδειγμα ανέφερε το ταξίδι τους στη Φιλανδία το Σεπτέμβριο καθώς και στη Σουηδία.
Απορρίμματα: Αν όλοι οι δήμαρχοι μας είχαν ακούσει τώρα η Πελοπόννησος δε θα είχε πρόβλημα
Στο δεύτερο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού ανακοίνωσε πως ο προσωρινός ανάδοχος θα έχει επιλεγεί τον Ιούνιο και πως όλα προχωρούν κανονικά για το διαγωνισμό και ότι είναι μπροστά από όλους στην Ελλάδα που ακολούθησαν αντίστοιχη διαδικασία, ανέφερε ότι αν οι δήμαρχοι είχαν ακούσει την Περιφέρεια από την αρχή τώρα η Πελοπόννησος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.
Επανέλαβε ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία άλλη αρμοδιότητα πέραν της ολικής διαχείρισης και για το θέμα της Τρίπολης ενημέρωσε πως με δική του πρωτοβουλία έγινε η σύσκεψη γιατί υπήρχε έκθεση του υγειονομικού που χαρακτήρισε επικίνδυνη την διαμορφωθείσα κατάσταση.
Κάλεσε τους δημάρχους να μην προβαίνουν σε επικοινωνιακά παιχνίδια γιατί η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και μάλιστα τους ζήτησε να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και να επισπεύσουν τις διαδικασίες (κάτι που όπως παραδέχθηκε έχουν κάνει κάποιοι δήμαρχοι) ώστε να δοθεί λύση προσωρινή μέχρι να επιλεγεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει στην συνέχεια και την προσωρινή διαχείριση.
Μάλιστα ο κ. Τατούλης κατέστησε σαφές πως "η ανοχή πλέον είναι μηδενική και χρειάζεται συνέπεια, αξιοπιστία, κινητικότητα και σεβασμός στους πολίτες"
Και φυσικά σχολίασε ότι δεν υπάρχει ανακύκλωση και σε πολλές περιπτώσεις οι δήμαρχοι είναι άτολμοι και ματαιόδοξοι..
Αποσπάσματα της συνέντευξης σε βίντεο....
Ε.Τ.

bbknnYw8Klo