Φοιτητές Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Θέλουμε τη στήριξη όλων για το αύριο το δικό μας και του Πανεπιστημίου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Φοιτητές Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Θέλουμε τη στήριξη όλων για το αύριο το δικό μας και του Πανεπιστημίου (video)

Μάρτιος 05, 2013 - 09:31

Μασσέλος: Πρέπει να δούμε το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ
Μπορεί να διάκεινται φοιτητές και καθηγητές θετικά στο θέμα δημιουργίας ενός νέου τμήματος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο υπαρχόντων  που συγκροτούν τώρα τη σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έτσι όπως αυτό προτείνεται από το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, αλλά υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις που έγιναν γνωστές στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με όσα είπαν οι φοιτητές Σπύρος Κανέλλος και Άγγελος Σπυράκος καθώς και ο αναπληρωτής Πρύτανης Κώστας Μασσέλος εκείνο που ζητούν είναι: Για λόγους επιστημονικής ορθότητας το νέο τμήμα να ονομασθεί "Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών" αντί της προτεινόμενης ονομασίας "Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής".
Η νέα Σχολή είναι πιο δόκιμο να έχει τον τίτλο "Σχολή Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών και Οικονομίας" αντί της προτεινόμενης "Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής", όπου απουσιάζει το τμήμα Τηλεπικοινωνιών και αναφέρεται τμήμα Διοίκησης που δεν υπάρχει ως τίτλος σε κανένα τμήμα.
Επίσης προτείνεται να γίνει αναβάθμιση του τμήματος που θα προκύψει από τη συνένωση των τμημάτων της ΣΘΕΤ σε 'Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων" 5ετούς φοίτησης, που θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός ισχυρού κέντρου αριστείας στους Υπολογιστές και τις Τηλεπικοινωνίες . Πρόταση που θεωρείται σύμφωνη με τους στόχους του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ και συντελεί καθοριστικά στην προώθηση της επιστημονικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, την ανάπτυξη ανταγωνιστικού ανθρώπινου δυναμικού στον ευρωπαϊκό χώρο, και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική γεωγραφία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ακόμα αναφέρθηκαν τα θετικά που θα προκύψουν και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ενώ θα υπάρξει και  μεγαλύτερη προσέλκυση φοιτητών αφού θα είναι η κοντινότερη πολυτεχνική σχολή μετά την Αθήνα.
Οι προτάσεις των φοιτητών και των καθηγητών έτυχαν της σύμφωνης γνώμης των περιφερειακών συμβούλων ενώ ο κ. Τατούλης εξήρε το λόγο των φοιτητών και μάλιστα δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ωριμότητά τους...
Δείτε στο βίντεο τις τοποθετήσεις του πρύτανη και των προέδρων των συλλόγων των δύο τμημάτων της ΣΘΕΤ.
ε.τ.

TXXcgCJoGIk