Στη βουλή τα προβλήματα των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ναυπλίου από Ανδριανό και Μανιάτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη βουλή τα προβλήματα των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ναυπλίου από Ανδριανό και Μανιάτη

Μάρτιος 08, 2013 - 15:16

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο με θέμα το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου της 4/3/2013, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σημαντικά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. 
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την αναφορά μου αυτή και το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου της 4/3/2013 που σας διαβιβάζω συνημμένως, σας γνωστοποιώ τα σημαντικά προβλήματα που αναφέρονται στο σχετικό κείμενο του  ψηφίσματος και θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Δεδομένης της εξαιρετικά μεγάλης σημασίας που έχει η απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, όπως επανειλημμένως έχω επισημάνει, είναι επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν άμεσα οι προσήκουσες δράσεις για την αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας,  καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο για τα προβλήματα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ναυπλίου στο από 04.03.2013 ψήφισμά τους.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
Με ψήφισμά τους (επισυνάπτεται) οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ναυπλίου καταγγέλλουν την ύπαρξη σημαντικών ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού, καθώς και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου και η σημαντική δυσχέρεια ανταπόκρισης στις ανάγκες τόσο των πολιτών της Αργολίδας, όσο και των επισκεπτών του Νομού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ναυπλίου;
2. Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα υπερωριών, καθώς και αν προβλέπεται αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών;»