Μόνο στα ελληνικά το Ευαγγέλιο στην τελετή ενθρόνισης του 266ου Ποντίφικα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μόνο στα ελληνικά το Ευαγγέλιο στην τελετή ενθρόνισης του 266ου Ποντίφικα

Μάρτιος 19, 2013 - 13:41

Δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε πως το παραδοσιακά ολόχρυσο δακτυλίδι της ενθρόνισής του  θα πρέπει να ....προσαρμοστεί στην οικονομική κρίση και να είναι από επιχρυσωμένο ασήμι.
Το «δαχτυλίδι του ψαρά»  (anulus piscatoris, στα λατινικά) σηματοδοτεί για τους καθολικούς την ιστορική συνέχεια της Εκκλησίας και τη σύνδεση του όποιου Πάπα με τον Αγιο Πέτρο ενώ, στο δαχτυλίδι του Πάπα Φραγκίσκου θα διακρίνει κανείς ανάγλυφη τη μορφή του Αποστόλου Πέτρου με τα κλειδιά του Βατικανού.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, από την σημερινή τελετή ενθρόνισης του 266ου Ποντίφικα - για την οποία ο ίδιος έχει ζητήσει να είναι μία λιτή τελετή-  θα πάρουμε μία γεύση από την παπική θητεία που θα ακολουθήσει.
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την είσοδό του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, χαιρέτησε από κοντά τους πιστούς  από το ειδικό όχημα Papamobile, το παπικό τζιπ. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα σπήλαια του Βατικανού, για να τιμήσει και να προσευχηθεί πάνω από τον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο θα συνοδεύεται από τέσσερις, τουλάχιστον, ουνίτες επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας.«Πρόκειται για φόρο τιμής στη χριστιανική παράδοση της Ανατολής», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ως καθολικός αρχιεπίσκοπος Αργεντινής, ο Μπεργκόλιο, τελούσε, άλλωστε, και χρέη επισκόπου για τους ουνίτες πιστούς.Η κυρίως τελετή θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα και αναμένεται να είναι απλή, αλλά και με σεβασμό στην παράδοση. Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου έχει γραφτεί στα ιταλικά και υπάρχει η πιθανότητα, όπως συνέβη και τις περασμένες ημέρες, να προσθέσει, αυθόρμητα, ο ποντίφικας και φράσεις εκτός γραπτού κειμένου. Την λειτουργία, μεταξύ των άλλων, πρόκειται να ψάλει η χορωδία της Καπέλα Σιξτίνα.
Από το protothema.gr