Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο

Μάρτιος 20, 2013 - 09:28

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επέλεξε τα 19 νέα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct" που θα λειτουργήσουν για την περίοδο 2013-2017 στη χώρα μας. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου λειτουργεί με έδρα το Ναύπλιο υπό την επωνυμία Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο.
Το Κέντρο στεγάζεται στο κτίριο του ΚΕΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και καλείται καθημερινά να είναι κοντά στους πολίτες και να απαντά άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τις πολιτικές της. Τα στελέχη του κέντρου θα παρέχουν πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προτεραιότητες της Ένωσης, τη νομοθεσία και τις πολιτικές της, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης. Επίσης θα διοργανώνει εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο για την ενημέρωση και την ενίσχυση του διαλόγου για τα ευρωπαϊκά θέματα, με το κοινό γενικότερα αλλά και με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο αποτελεί μέρος ενός ενιαίου κέντρου παροχής υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο ο πολίτης μπορεί δωρεάν να απευθυνθεί τηλεφωνικά (0080067891011) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (europa.eu/europedirect) για να λάβει πληροφορίες και νομικές συμβουλές σε οποιαδήποτε από τις επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες, σχετικά με τα δικαιώματα εγκατάστασης, εργασίας και σπουδών στο εξωτερικό, πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, τα δικαιώματα των καταναλωτών αλλά και συμβουλές για την ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο εξωτερικό και ειδικότερα για τη φορολογία, την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων, τη χρηματοδοτική στήριξη επιχειρήσεων και άλλα θέματα. Για δική σας ενημέρωση σας αποστέλλουμε επίσης το σύνδεσμο με το χθεσινό δελτίου τύπου της Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Viviane Reding, Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-234_el.htm .
Επικεφαλής του Κέντρου Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιo τοποθετήθηκε η κυρία Αννα Μαντά με μεταπτυχιακές σπουδές επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και συντονίστρια δράσεων η κ. Ανδρονίκη Τζομάκα, νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο και υπηρεσία στην υλοποίηση και παρακολούθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
 
            Άννα Μαντά
            Επικεφαλής
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο, τηλ. 2752 362141, φαξ 27520 25048, e-mail : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-13:30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σου’ http://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm