Ισόπαλη 1-1 η Εθνική Κ-20 με την Εσθονία στο Άργος (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ισόπαλη 1-1 η Εθνική Κ-20 με την Εσθονία στο Άργος (φωτογραφίες)

Μάρτιος 22, 2013 - 20:49

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Εθνική Ομάδα κάτω των 20 αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Εθνική Ελπίδων της Εσθονίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΔΑΚ Άργους. Η Ελλάδα, στο πρώτο της τεστ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20, απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος του αγώνα από τους 5.000 θεατές που γέμισαν τις εξέδρες του σταδίου.
Η ελληνική ομάδα πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, προσπαθώντας να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων. Ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να απειλήσει μόνο με τα μακρινά σουτ των Κολοβού (8΄, 17΄) και Μαυρία (22΄).
Οι Εσθονοί προηγήθηκαν στην πρώτη τους καλή επιθετική ενέργεια με το όμορφο πλασέ του Άνιερ στο 55ο λεπτό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως το δυνατό σουτ του Σταφυλλίδη στο 63΄ έφυγε μόλις άουτ. Η Εθνική είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 77΄ με το άστοχο σουτ του Τριανταφυλλόπουλου από πλεονεκτική θέση, όμως στο 80΄ η υπεροχή της ελληνικής ομάδας καρποφόρησε με την εντυπωσιακή ενέργεια και στο εκπληκτικό σουτ του Διαμαντάκου που κατέληξε στο δεξί «γάμμα» της εστίας του Μέεριτς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής για να πάρει τη νίκη χάθηκε στο 89΄, όταν ο πολύ καλός Μέεριτς πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση στην κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής.
Ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης Αντρέα Ντε Μάρκο παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Γιαννιώτα.
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης (46΄ Καπίνο), Σταφυλλίδης (65΄ Ράνος), Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαυρίας, Διαμαντάκος, Κολοβός (65΄ Γούτας), Μπουχαλάκης (46΄ Κούρος), Μαρινάκης (65΄ Τσιάρας), Φούντας (46΄ Φουρλάνος), Γιαννιώτας
ΕΣΘΟΝΙΑ: Μέεριτς, Ποντχολιούζιν, Μπαράνοφ (81΄ Ίνγκερμαν), Μετς, Πικ (46΄ Γκόλντμπεργκ), Ράουντσεπ (64΄Λέπιστου), Λίπιν (72΄ Κούλινιτς), Άνιερ (81΄ Ίντερμιτε), Αντόνοφ, Λιιβαμάγκι, Ράτελ (64΄ Μέελ)
«Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρέπει να κοιτάμε τη δική μας απόδοση, τη δική μας ομάδα, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας του αντιπάλου. Παρουσιάσαμε στον αγώνα κάποια στοιχεία που τα κρατάμε ως θετικά, όμως υπάρχουν κι άλλα που θέλουν βελτίωση. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να δουλέψουμε πάνω στις ατέλειες και να παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο σύνολο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Τσάνα.
Ο κ. Τσάνας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 2013, η οποία θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει δεχθεί πρόσκληση και θα παρακολουθήσει τη φιλική αναμέτρηση Εθνικών Ομάδων U-20 Τουρκίας-Πορτογαλίας, την Κυριακή 24/3 και ώρα 16:00 στο γήπεδο της Μπεσίκτας. Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών δραστηριοτήτων ενόψει της κλήρωσης.ρεπορτάζ epo.gr (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)