Δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Μάρτιος 29, 2013 - 15:50

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το κοινό της Αργολίδας παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. Η μετάδοση της συζήτησης διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HARVARD και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, στην πλατεία Φιλελλήνων, στο Ναύπλιο. Παράλληλα μεταδιδόταν ζωντανά μέσω της ΕΡΤ3 από τον τηλεοπτικό σταθμό DRTV ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Τη συζήτηση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος και ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου Harvard καθηγ. Ιωάννης Πετρόπουλος.
Σημειώνουμε ότι στην πρόσκληση που απηύθυνε το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο για συμμετοχή στο διάλογο, έδειξαν αξιοσημείωτη ανταπόκριση οι μαθήτριες και μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής. Με τη συνδρομή του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας η πληροφόρηση έφτασε με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο στα σχολεία και καταρτίστηκε λίστα συμμετεχόντων μαθητών και συνοδών καθηγητών. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ομάδες από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου, το Λύκειο Αγίας Τριάδας, το 3ο Γυμνάσιο Άργους και το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό, ιδιαίτερα το μαθητικό, υπέβαλε ερωτήματα στην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Viviane Reding μέσω twitter. Οι ερωτήσεις από το Ναύπλιο, που προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, ανήλθαν στις 18, από τις οποίες κάποιες απαντήθηκαν ζωντανά ενώ οι υπόλοιπες θα απαντηθούν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θα μας αποσταλούν.
Η  «Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης» πραγματοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  καθώς συμπληρώνεται μία εικοσαετία από την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας. Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση  ανακήρυξε το 2013 ως "Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών" και το αφιερώνει στην προώθηση ενός Πανευρωπαϊκού Διαλόγου με τους πολίτες της εν όψει και των Ευρωεκλογών, το Μάιο του 2014.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο θα είναι κοντά στους πολίτες της Πελοποννήσου και θα υποστηρίζει την πληροφόρησή τους σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δικαιώματα που έχουν ως Ευρωπαίοι πολίτες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο, Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο, τηλ. 2752 362141, φαξ 27520 25048, e-mail : europedirect@argolida.gr, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-13:30.