Στο 5ο Φεστιβάλ λαδιού και ελιάς οι δήμοι της Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στο 5ο Φεστιβάλ λαδιού και ελιάς οι δήμοι της Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 29, 2012 - 11:18

Στο 5ο Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς θα συμμετάσχουν οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου. Μάλιστα για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε και 5μελής επιτροπή αποτελούμενη από τους δημάρχους Τριφυλλίας Κώστα Κόλλια, (ως πρόεδρο της επιτροπής), Βόρειας Κυνουρίας Μανώλη Σκαντζό, Ανατολικής Μάνης Γιάννη Τζεφεράκο, Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιο και  Βέλου-  Βόχας Αννιβα Παπακυριάκο.
Η επιτροπή καλείται σε συνεδριάσεις που θα πραγματοποιούνται στην Τρίπολη να ρυθμίσουν τα της συμμετοχής στο φεστιβάλ, αφού το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου και η συμμετοχή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού θα υπάρξει προβολή και διαφήμιση του προϊόντος. Η Επιτροπή επίσης θα αποφασίσει για το ποιοι θα συμμετάσχουν, τι κόστος θα υπάρξει για τους συμμετέχοντες αφού τα περισσότερα έξοδα θα καλυφθούν από την ΠΕΔ καθώς και αν θα προβληθεί η μεσογειακή διατροφή και άλλα διαδικαστικά ζητήματα.
Το 5ο φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς θα διεξαχθεί στις 6,7,8 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά Το φεστιβάλ στηρίζεται από όλους τους φορείς του κλάδου και την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ και του ΕΣΒΙΤΕ.Αποτελεί τον κεντρικό τόπο συνάντησης των ανθρώπων της ελαιοκομίας στη χώρα μας αλλά και τον προορισμό όλων των ενεργών καταναλωτών για να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου αλλά και τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης του.
 
Περιλαμβάνει:
 
3ήμερη Έκθεση
 
Συνέδριο για το marketing και τις εξαγωγές του ελαιολάδου
 
3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων
 
Παρουσιάσεις με θέμα: Τα ελληνικά Λαδοχώρια…
 
Διαγωνισμός Μαγειρικής με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 
Παρασκευή Cocktail’s με ελαιόλαδο και snacks με επιτραπέζια ελιά
 
Παρασκευή πράσινου σαπουνιού με ελαιόλαδο
 
Ενημέρωση καταναλωτών για τα κριτήρια επιλογής ελαιολάδου και προϊόντων του
 
Εκδηλώσεις για παιδιά: Μαγειρική, καλλιτεχνικές δημιουργίες, παραδοσιακά παιχνίδια.
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
Μανούσος Μανουσάκης, Σκηνοθέτης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
Δρ. Απόστολος Κυριτσάκης, M.Sc, Ph.D.
 
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
 
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή του ελληνικού ελαιολάδου και των ελιών αλλά και των καινοτόμων δράσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, η δημιουργία δικτύων που θα αυξήσουν τις εξαγωγές και θα βελτιώσουν τις τιμές των ελαιοκομικών προϊόντων και η ανάδειξη όλων των νέων τεχνολογιών που αφορούν το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά.
 
Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς έχει πλέον καταστεί το  σημαντικότερο γεγονός στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς στη χώρα μας. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον: 
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Ιπποκράτους 2, 10679 Αθήνα
Τηλ. 2103610265, 2103622205, Fax: 2103610276
URL: www.edpa.gr    E-mail: info@edpa.gr