Η κυβέρνηση κόβει του μισθούς σε 2.000 επίορκους υπαλλήλους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η κυβέρνηση κόβει του μισθούς σε 2.000 επίορκους υπαλλήλους

Απρίλιος 03, 2013 - 10:06

Νέα νομοθετική ρύθμιση εν όψει της επιστροφής της Τρόικα
Μια θεσμική αλλαγή στη μισθοδοσία των επίορκων υπαλλήλων που θα χάσουν τον μισθό τους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.
Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει μια πρόταση που αφορά την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας σε 2.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με το «Έθνος» η  κυβέρνηση , με νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση, θα διακόπτει πλήρως τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απαγγελία των κατηγοριών από τον εισαγγελέα. Σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι αθωωθούν θα επιστρέφουν στην υπηρεσία τους και θα λαμβάνουν και τους μισθούς που έχουν χάσει.
Την ύπαρξη του σχεδίου αυτού, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου. «Ήδη προχωράμε και στις τιμωρίες. Δεν χρειάζεται να τελεσιδικήσει μια περίπτωση. Αν έχει παραπεμφθεί για σοβαρότατο αδίκημα, για κακούργημα, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία. Και στην κατηγορία αυτή εντάσσονται σχεδόν 2.000 περιπτώσεις, ήδη βεβαιωμένες» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Από το protothema.gr