Δήμος 'Αργους Μυκηνών : Η αλήθεια για την κοπή των δέντρων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμος 'Αργους Μυκηνών : Η αλήθεια για την κοπή των δέντρων

Μάρτιος 01, 2012 - 09:24

Σε απάντηση δημοσιευμάτων  σχετικά με τη κοπή δένδρων και το κόστος της ανάθεσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε πως σε πλήθος περιπτώσεων προέκυψαν επείγουσες ανάγκες για κλάδεμα και σε αρκετές περιπτώσεις κοπή των δένδρων, παρά τη διάθεσή μας να αυξήσουμε και όχι να μειώνουμε το πράσινο.
Ο λόγος που οδήγησε τις υπηρεσίες μας και τις αποφάσεις των σχετικών επιτροπών στην κοπή δένδρων ήταν η ανάγκη να προστατευτούν οι πολίτες και στις περιπτώσεις των σχολείων οι μικροί μαθητές, από τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης πτώσης δένδρων και κλαδιών, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και άλλα επακόλουθα.  Αναρωτιόμαστε ποιοί ξέχασαν την πτώση του δένδρου στην Πλατεία Δερβενακίων; Ξέχασαν την πτώση στην οδό Τριπόλεως; Τις πτώσεις  στο δημοτικό Πάρκο και στο 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο; Ξέχασαν και τις πρόσφατες προειδοποιήσεις για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα;
Οι πολίτες επιθυμούν να τους ακολουθούμε στην εγκληματική τους αμέλεια;
Έχουν σκεφθεί, οι επικριτές μας την καθημερινή, επί 24ώρου, ευθύνη μας αν συνέβαινε ο,τιδήποτε. Επιθυμούν αυτοί να αναλάβουν έστω και μικρό μέρος της ευθύνης; (και να ήθελαν δεν γίνεται).
Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τον ευπρεπισμό του Δήμου και δίνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στην ασφάλεια των δημοτών.
Αναφορικά με τις αιτιάσεις για το κόστος και την οικονομική διαχείριση της δαπάνης, μετά από διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους, τη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας και τη συνεδρίαση των σχετικών επιτροπών, τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νόμιμη διαδικασία.
Σε κάθε ανάλογη περίπτωση αναθέσεων, γεννώνται εύλογα ερωτηματικά και παράπονα, ειδικά από αυτούς οι οποίοι τελικά δεν ανέλαβαν το έργο, παρά το γεγονός πως προσέφεραν υψηλότερες τιμές! Γεννώνται, επίσης, ερωτήματα ηθικής, στα οποία απαντούν τα έργα και οι ημέρες μας, οι οποίες έφεραν στο Δήμο Άργους- Μυκηνών διαθέσιμα άνω των 8,5  εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος του 2011.
Απαντούν, τα ευχαριστήρια των σχολείων για τη δουλειά που γίνεται στις σχολικές επιτροπές.
Απαντούν, οι αποφάσεις μας για τις περικοπές των ύποπτων επιδομάτων υπαλλήλων.
Απαντά και αυτή η διάθεσή μας για διαφάνεια πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας έδωσε το 60% του εκλογικού σώματος.
• Να διαφωνούμε με τις υπερβολικές τιμές.
• Να διαπραγματευόμαστε για τις χαμηλότερες τιμές.
• Να δυσαρεστούμε τα «κοράκια» των δημοσίων έργων, που είχαν συνηθίσει να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.
• Να δυσαρεστούμε την αντιπολίτευση που σε εποχές  ΧΟΝΔΡΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ήταν βυθισμένη στην απραξία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ