Χτυπούσε κάρτα στο Δημόσιο και δούλευε στο μαγαζί του!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χτυπούσε κάρτα στο Δημόσιο και δούλευε στο μαγαζί του!

Απρίλιος 04, 2013 - 11:40

Φύλλο και φτερό έκαναν το πρωί οι επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης τους φακέλους των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών, σε μια αιφνιδιαστική έφοδο με σκοπό να εντοπίσουν πιθανούς κοπανατζήδες της υπηρεσίας.
Ο έλεγχος στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών ότι ένας υπάλληλος πήγαινε στην υπηρεσία, χτυπούσε την κάρτα του στην ώρα του, ωστόσο στη συνέχεια έφευγε για να εργαστεί σε άλλη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Οι καταγγελίες αφορούσαν ένα συγκεκριμένο υπάλληλο, ωστόσο οι επιθεωρητές έκριναν σκόπιμο να διευρύνουν τον έλεγχο και να ελέγξουν τους φακέλους όλων των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Ανάλογοι έλεγχοι για τον εντοπισμό «κοπανατζήδων» έχουν ξεκινήσει σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελίες πολιτών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.
Καθώς στο Δημόσιο έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις υπαλλήλων που επί χρόνια έβαζαν συναδέλφους τους να χτυπάνε την κάρτα τους αντ” αυτών ή προσκόμιζαν άδειες γιατρών που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικά προβλήματα υγείας, οι επιθεωρητές θα βάλουν στο μικροσκόπιό τους και τους φακέλους υπαλλήλων. Στόχος τους είναι να διερευνήσουν κατά πόσο οι άδειες αυτές δίνονταν νόμιμα και πόσο συχνά καθώς και αν οι υπηρεσίες έστειλναν ως όφειλαν υπηρεσιακό γιατρό στο σπίτι των υπαλλήλων για να διαπιστώσει αν όντως είναι ασθενής.
Επιπρόσθετα, το Σώμα Επιθεωρητών έχει ενισχυθεί με επιπλέον 35 άτομα για να καταφέρουν να εντοπίσουν και τους δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν και παραμένουν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 8 τέτοιοι έλεγχοι. Παράλληλα, οι επιθεωρητές του Δημοσίου παρακολουθούν την πειθαρχική εξέλιξη των υποθέσεων με υπαλλήλους που έχουν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα.
ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr,  Έθνος