Απαντήσεις σε ερωτήσεις του βουλευτή Γ. Ανδριανού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απαντήσεις σε ερωτήσεις του βουλευτή Γ. Ανδριανού

Απρίλιος 09, 2013 - 23:33

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Στην 8449/14-3-2013 Ερώτηση που είχε καταθέσει, από κοινού με ομάδα Βουλευτών,  ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα ζητήματα πρόσληψης συμβασιούχων πυροσβεστών και απορρόφησης επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας.
Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«[…] σας γνωρίζουμε ότι για την ανανέωση της πενταετίας των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης ήδη προωθείται τροποποίηση του ΠΔ 124/2003 «Κανονισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης» προκειμένου να παραταθεί η σύμβαση εργασίας τους, στο οποίο θα καθορίζεται επακριβώς και η χρονική διάρκεια αυτής καθώς και άλλα συναφή ζητήματα.
Επιπλέον, η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος ήδη απέστειλε προς την Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 μέσω του ΥΔΙΜΗΔ (Διεύθυνση Προσλήψεων) προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Διεύθυνση 20η Προϋπολογισμού Τμήμα Β’) και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης αίτημα προκειμένου να εγκριθούν οι πιστώσεις για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι πέντε μήνες) για το έτος 2013.
Πλέον των ανωτέρω, αναφορικά με την προτεινόμενη ενεργοποίηση της διάταξης της παραγράφου 6 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 για την αναφερόμενη «απορρόφηση» ποσοστού της τάξεως του 50% από τον κυρωμένο πίνακα, σημειώνεται ότι στη διάταξη αυτή, μεταξύ άλλων, ορίζεται ρητώς ότι «Με την εξαίρεση σον αριθμό των προσλαμβανομένων κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ο αριθμός των ως άνω προσλαμβανομένων κατ’ έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μόνιμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψή τους έτος. Ο ακριβής αριθμός των προσλαμβανομένων αυτών καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη». Επομένως, η εν λόγω διάταξη αφορά σε τυχόν νέο διαγωνισμό πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και όχι σε εκείνον που διενεργήθηκε κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 3938/2011.
Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος εκδηλώνονται όλες οι, κατά περίπτωση, απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό και την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων του στο πλαίσιο του εφικτού. Προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιούμε κατάλληλα κάθε δημοσιονομική και εν γένει οικονομικού χαρακτήρα δυνατότητα που μας παρέχεται και συνεργαζόμαστε αρμονικά με τα συναρμόδια Υπουργεία σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Στόχος μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος.»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ
Στην  8185/8-3-2013 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την ανάγκη αναθεώρησης του προτεινόμενου οργανογράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρης.
Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των δομών της δημόσιας διοίκησης, με στόχο να εκσυγχρονιστεί, να καταστεί απλούστερη, αποτελεσματικότερη και λειτουργικότερη για τον πολίτη και, γενικότερα, να συμβάλλει στην ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτό, η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ έχει ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ να καταστεί ο αγροτικός τομέας πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, με στόχο την επάρκεια των τροφίμων, την απασχόληση, την ανάπτυξη της περιφέρειας και γενικότερα της εθνικής οικονομίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους και τις δυνατότητες που παρέχονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Αναφορικά με τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω υπηρεσίες αναδιοργανώνονται και δεν καταργούνται. Όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ πρόκειται να συντονιστούν κάτω από επτά Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι οποίες, αντίστοιχα, θα συντονίζονται από την κεντρική Γενική Διεύθυνση Περιφερειακών Υπηρεσιών, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία, η διάχυση πληροφοριών και εμπειρογνωμοσύνης.
Παράλληλα, με τη διάρθρωση αυτή, είναι δυνατόν να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός τόσο μεταξύ των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, όσο και με τις υπηρεσίες άλλων Υπουργείων, για θέμα που άπτομαι των αγροτικών ζητημάτων. Σε συνδυασμό μάλιστα με την προτεινόμενη απλουστευμένη κεντρική δομή του Υπουργείου, την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των νέων τεχνολογιών, το ΥΠΑΑΤ θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στην αποστολή του και στον στρατηγικό του στόχο για μια ποιοτική γεωργία».