Κόντρα Βαλασόπουλου -Νικολάκου στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κόντρα Βαλασόπουλου -Νικολάκου στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (video)

Απρίλιος 11, 2013 - 10:43

Αφορμή η γνωμοδότηση για τον ορισμό δικηγόρου για το θέμα των τυχόν ευθυνών υπαλλήλων της Περιφέρειας για το έργο Σκούρα- Πυρί στη Λακωνία.
Βαλασόπουλος: Το θέμα δεν χρειάζεται γνωμοδότηση δικηγόρου, λύνεται διοικητικά
Νικολάκου: Ο κ. Βαλασόπουλος θέλει να προβληθεί στην παράταξή του (σημείωση ΝΔ)
Έκπληξη προκάλεσε η ένταση και η κόντρα που δημιουργήθηκε μεταξύ της προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνας Νικολάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Βαλασόπουλου με αφορμή τη γνωμοδότηση για τον ορισμό ενός δικηγόρου εξειδικεύμενου στο διοικητικό δίκαιο για την υπόθεση των υπαλλήλων της πρώην κρατικής Περιφέρειας και νυν αιρετής σχετικά με τις τυχόν ευθύνες που υπάρχουν στο έργο του δρόμου Σκούρα - Πυρί στην Λακωνία. Η υπόθεση είναι γνωστή και υπάρχουν κάποια πορίσματα από την ΕΔΕ και τον κ. Ρακιντζή.
Η διοίκηση της Περιφέρειας θεωρώντας ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα λεπτό για να έχει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και την καλύτερη άποψη για το θέμα λόγω και της αλλαγής των διατάξεων ελέω Καλλικράτη θεώρησε σκόπιμο να οριστεί δικηγόρος ειδικός για τέτοια θέματα. Ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής κα.Νικολάκου τόνισε ότι αν θέλει η μειοψηφία να μπει στην ουσία του θέματος μπορεί να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι και το καθ' ύλην αρμόδιο όργανο και όχι να συζητά για αυτό στην Οικονομική Επιτροπή.
Από την άλλη ο κ. Βαλασόπουλος ανέφερε και στις δηλώσεις του ότι το θέμα είναι λυμένο διοικητικά και υπάρχουν οι αντίστοιχες διατάξεις και δεν υπάρχει λόγος να ζητηθεί γνωμοδότηση από δικηγόρο και για το λόγο αυτό ψήφισαν "λευκό". Βέβαια δεν θέλησε να μπει στη συνέντευξή του στην ουσία του ζητήματος και να πει ποια είναι η άποψή τους και τι πρέπει να κάνει η διοίκηση της Περιφέρειας με τους υπαλλήλους που εμπλέκονται στο έργο Σκούρα- Πυρί.
Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν πήγε στην οικονομική επιτροπή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και δεν συνεχίστηκε η ένταση... Ήταν όμως από τις λίγες φορές που τα όσα ειπώθηκαν δεν φαίνεται πως θα ξεχαστούν εύκολα....
ε.τ.

SAK6c0KySF8