1η Μάη Μέρα Απεργίας και Πάλης των εργαζομένων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

1η Μάη Μέρα Απεργίας και Πάλης των εργαζομένων

Απρίλιος 11, 2013 - 15:39

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1Η ΜΑΗ
ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες
Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο μέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμο από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το1886 έως σήμερα
Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Είναι μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας, που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.
Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο, βρίσκεται σήμερα η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σύγχρονη δουλεία, στα νέα εργατικά κάτεργα που ετοιμάζουν.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Μεγάλη Τετάρτη, 1η  Μάη, στο Ναύπλιο, με το Π.Α.ΜΕ.
Να υπερασπιστούμε το χαρακτήρα της 1ης Μάη και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.
Να πούμε ΟΧΙ στη συμπαιγνία της κυβέρνησης με τους μεγαλέμπορους, να μεταφέρουν την Πρωτομαγιά σαν αργία την Τρίτη του Πάσχα, με σκοπό το χτύπημα και τον εκφυλισμό της.
Να πάρουν αποφάσεις όλα τα σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα στο Νομό, να μην αλλάξει ο γιορτασμός και ο χαρακτήρας της απεργίας της Πρωτομαγιάς.
Η 1η Μάη δεν είναι μεταφερόμενη, δεν είναι αργία, είναι απεργία
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ