Ενημέρωση για θέματα ασφάλισης και συντάξεων από το διοικητή του ΟΓΑ (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ενημέρωση για θέματα ασφάλισης και συντάξεων από το διοικητή του ΟΓΑ (photos&video)

Απρίλιος 12, 2013 - 18:32

Ο ΟΓΑ για τη φετινή χρονιά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικό- Προβλήματα υποστελέχωσης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΟΓΑ στην Τρίπολη και εργαζόμενοι που περιμένουν μισθούς του 2012
Από την Τρίπολη ξεκίνησε τις ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός. Όπως δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο www.arcadiaportal.gr ο κ. Κοντός σκοπός των συναντήσεων αυτών με τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στην επαρχία είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση για το νέο καθεστώς ασφάλισης και συντάξεων των αγροτών και βέβαια να ενημερωθούν για τα κατά τόπους ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Επίσης ανέφερε ότι ο ΟΓΑ στηρίζει τους αγρότες και θεωρεί ότι πλέον οι παροχές του έχουν καταστεί αναγκαίες και τις περιμένουν οι άνθρωποι της υπαίθρου και με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Παραδέχτηκε ότι υπήρξαν περικοπές και τόνισε ότι πλέον δεν θα δίνεται η ισόβια σύνταξη ενώ τα επιδόματα για τα παιδιά θα δίνονται από το πρώτο παιδί και με βάση το εισόδημα, ενώ για να πάρει κάποιος σύνταξη θα πρέπει να είναι 67ετών και να έχει 15 έτη οπωσδήποτε ασφάλισης και φυσικά να πληροί και όλες τις άλλες προϋποθέσεις (αγρότης κλπ). Για τους αλλοδαπούς τόνισε ότι τηρείται ο νόμος και ασφαλίζεται στον ΟΓΑ όποιος έχει τους όρους που απαιτούνται, ενώ σημείωσε πως για τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα στον Οργανισμό.
Να σημειώσουμε πως στο χαιρετισμό της η προϊσταμένη του περιφερειακού υποκαταστήματος του οργανισμού εξέφρασε τη χαρά της για την ενημέρωση που ξεκινά από την Τρίπολη- ενημέρωση αναγκαία - αλλά επεσήμανε το πρόβλημα υποστελέχωσης που υπάρχει στο υποκατάστημα - κάτι που δημιουργεί καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Επίσης να τονίσουμε πως ο Κοντός ανακοίνωσε πως σύντομα θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλοντα, αφού υπάρχουν χρωστούμενα στους εργαζόμενους από το 2012, ενώ δήλωσε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να γίνει έστω μία μικρή αύξηση, αφού γνωρίζει όπως είπε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού κάνουν πολύ περισσότερα από όσα πρέπει και από εδώ και πέρα θα κληθούν να κάνουν και παραπάνω πράγματα.
ε.τ.

w1NVItDmtJ0