Σε τροχιά ανάπτυξης το Ελληνικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σε τροχιά ανάπτυξης το Ελληνικό

Απρίλιος 18, 2013 - 15:45

Τεράστιο έργο αναβάθμισης της εικόνας του Ελληνικού έχει εκπονηθεί από το Δήμο Άργους – Μυκηνών και τον πρόεδρο Παναγιώτη Καπετάνιο.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πώς ήταν το 2010 και πως έγιναν οι κοινόχρηστοι δημοτικοί χώροι. Οι ενέργειες που έχει κάνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελληνικού ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

Ανακαίνιση της πλατείας με καινούργια παιδική χαρά, κόψιμο των πεύκων, βάψιμο στις πλάκες του μνημείου και του περιβάλλοντος  χώρου.
Τοποθέτηση Η/Υ στο τοπικό ιατρείο.
Καθαρισμό της εισόδου από τα σκουπίδια και μετατροπή τους σε δύο πλατείες με δένδρα, λουλούδια και σήμανση (που ήταν ανύπαρκτη).
Καθαριότητα της Πυραμίδας, από άγρια δένδρα και σκουπίδια
Υδροδότηση στον οικισμό της Φακίστρας, που για χρόνια δεν υπήρχε νερό,
Διέλευση του λεωφορείου, κυκλικά στο χωριό, που εξυπηρετεί τους μαθητές και τους κατοίκους.
Συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, η οποία βρίσκεται πλέον σε καλή κατάσταση, προς εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων.
Σήμανση σε όλη την περιφέρεια του, που αποτελείται από εννέα οικισμούς: Ελληνικό, Δάφνη, Σχοίνα, Ζόγκα, Φακίστρα, Μνήματα, Κρύα Βρύση, Μπούγα, Τουρνίκη.
Επέκταση δημοτικού φωτισμού από Κρύα Βρύση έως Αγ.Κωνσταντίνο για την καλυτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, όπως και την υδροδότηση της εκκλησίας αλλά και της γύρω δασικής περιοχής με μεγάλη δεξαμενή νερού.
Ηλεκτροδότηση από Αγ.Κωνσταντίνο προς Αγ.Παρασκευή
Ανάπλαση της πηγής του κρεμαστού στο Τουρνίκι.
Συνεχής παρουσία κοντά στους κατοίκους, για φωτισμό, ύδρευση, διάνοιξη δρόμων από δένδρα που εμποδίζαν την διέλευση οχημάτων.
Και τέλος η βοήθεια προς τους ηλικιωμένους με την βοήθεια στο σπίτι και το κοινωνικό παντοπωλείο.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ