Απάντηση σε δημοσιογραφικά σχόλια από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση σε δημοσιογραφικά σχόλια από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Απρίλιος 19, 2013 - 13:45

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Με αφορμή δεικτικά σχόλια διαμαρτυρίας που καταλογίζουν ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και είδαν το φως της δημοσιότητας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Νομού, σχετικά με την πρόσκληση δημοσιογράφων και περιφερειακών συμβούλων στην προσυνεδριακή διαδικασία της Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου την 16η Απριλίου διευκρινίζονται τα εξής:

Η προσυνεδριακή ημερίδα για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 αφορούσε τους Νομούς Αργολίδας – Κορινθίας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας κατόπιν αιτήματος χορήγησης αυτής από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η τελευταία άλλωστε είχε και την αποκλειστική ευθύνη για την διοργάνωση της εν λόγω ημερίδας. Ως εκ τούτου είναι απολύτως άδικο να κατηγορείται ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας για την σύνθεση των προσκεκλημένων ή την δημοσιογραφική κάλυψη, αφού και ο ίδιος δεν ήταν παρά ένας εκ των καλεσμένων.

Είναι δε χρήσιμο να τονιστεί ότι ανάλογη «κλειστή» σύνθεση είχε και η έταιρη προσυνεδριακή ημερίδα που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα και αφορούσε τους Νομούς Μεσσηνίας – Λακωνίας. Αντιθέτως διαφορετικού χαρακτήρα θα είναι το Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολή την 26η Απριλίου, στο οποίο προβλέπεται ευρεία σύνθεση και βεβαίως ανάλογη δημοσιογραφική προβολή.

Τέλος για την ακρίβεια των προαναφερθέντων σας επισυνάπτω την πρόσκληση για την προαναφερθείσα ημερίδα στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι διοργανώτρια είναι η Διαχειριστική Αρχή καθώς και των Πίνακα Αποδεκτών αυτής που καταδεικνύεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης δεν ήταν παρά μόνο ένας εκ των αποδεκτών της πρόσκλησης.

Σας ευχαριστώ και αναμένω από εσάς να ανασκευάσετε τα σχόλιά σας.