Βράβευση μαθήτριας από το Βέλο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Juvenes Translatores»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βράβευση μαθήτριας από το Βέλο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Juvenes Translatores»

Απρίλιος 19, 2013 - 14:48

Επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο Βέλου Κορινθίας και ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Δ/νσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Βράβευση μαθήτριας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Juvenes Translatores»

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Επιτροπής διοργανώνει κάθε χρόνο το διαγωνισμό «Juvenes Translatores» («Νεαροί Μεταφραστές» στα λατινικά). Απευθύνεται σε μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 17 ετών και πραγματοποιείται το Νοέμβριο, την ίδια μέρα σε όλα τα σχολεία που επιλέχθηκαν στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός είναι μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη μεταφραστική πράξη και να θέσουν σε δοκιμασία τις γλωσσικές γνώσεις που αποκόμισαν στο σχολείο.

Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο πιο δημοφιλής. Στον τελευταίο διαγωνισμό, ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν σε όλη την ΕΕ υπερέβη τους 3.000.

Νικήτρια από την Ελλάδα αναδείχθηκε η Μ. Δεδεμπίλη από την τάξη της καθηγήτριας  Ε. Κραβαρίτη από το Γενικό Λύκειο Βέλου Κορινθίας. Η Μ. Δεδεμπίλη βραβεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες μαζί με τους 26 άλλους νικητές του ευρωπαϊκού αυτού διαγωνισμού.

Σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου ο εκπρόσωπος της Γ.Δ. Μετάφρασης της Επιτροπής,  Σ. Μεϊντανόπουλος επισκέφθηκε το λύκειο της νικήτριας και μίλησε στους μαθητές για τη σημασία των ξένων γλωσσών και για τα επαγγέλματα του μεταφραστή και του διερμηνέα: τις δεξιότητες που απαιτούν τα επαγγέλματα αυτά, τις σχετικές σπουδές και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δικτυακός τόπος του διαγωνισμού 

Facebook: facebook.com/translatores - Twitter: @translatores

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Μετάφρασης  - Γραφείο Αθηνών ΓΔ Μετάφρασης