Πρόταση Γραμματικόπουλου για το κτίριο του πρώτου Φαρμακείου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόταση Γραμματικόπουλου για το κτίριο του πρώτου Φαρμακείου

Απρίλιος 19, 2013 - 15:34

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη πρόταση κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος σχετικά με το ιστορικό διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Βασιλέως Κων/νου, το οποίο υπήρξε το πρώτο φαρμακείο εν Ελλάδι και στο οποίο ταριχεύτηκε η σωρός του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.

Χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γραμματικόπουλος πρότεινε μέσω απευθείας διαπραγμάτευσης με την Εκκλησία, ο Δήμος να αποκτήσει το ιστορικό κτίριο είτε α) με την μέθοδο της μακροχρόνιας μίσθωσης, είτε β) με την απευθείας εξαγορά του ακινήτου σε χαμηλό τίμημα (αντικειμενική αξία), με χρήματα που θα προέλθουν από την ένταξη σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα (απόκτηση διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2013) και αν δεν τελεσφορήσει αυτό, από την εκποίηση κάποιας οικοπεδικής έκτασης του Δήμου και τη συμπληρωματική σύναψη δανείου. Επισήμανε δε ότι σε περίπτωση μη υλοποίησης των δύο παραπάνω λύσεων, ο Δήμος υποχρεούται να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση του εν λόγω ακινήτου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Ως προς την αξιοποίηση του κτιρίου ο Χρήστος Γραμματικόπουλος τόνισε ότι εκτός από τη μετατροπή του σε έναν πανευρωπαϊκό πόλο έλξης, μπορεί συμπληρωματικά αυτό το κτίριο να στεγάσει και κάποιες υπηρεσίες του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι για το μεγάλο αυτό θέμα ενώ έχει υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2011 (Αρ. Απόφ. 363/2011), υπήρξε αδιαφορία εκ μέρους του κ. Κωστούρου και ως Αντιδημάρχου τότε αλλά και ως Δημάρχου τώρα. Το θέμα επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο λόγω της δημοπρασίας του ακινήτου για την οποία επίσης δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκ μέρους του κ. Κωστούρου παρά μόνο όταν την περασμένη Παρασκευή ο Χρήστος Γραμματικόπουλος κατέθεσε αίτηση (Αρ. Πρωτ. 10320/12-4-2013) προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το εν λόγω θέμα, ενώ την ίδια μέρα υπήρξαν δηλώσεις επώνυμων παραγόντων της πόλεως προκειμένου να «ξυπνήσει» ο Δήμος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»

Χ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης