Δημόσια έργα για να δουλέψουν ζήτησαν οι οικοδόμοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημόσια έργα για να δουλέψουν ζήτησαν οι οικοδόμοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (video)

Απρίλιος 23, 2013 - 11:30

Στο 90% η ανεργία στους οικοδόμους- χωρίς ασφάλιση οι εργαζόμενοι στις οικοδομές

Την έναρξη δημοσίων έργων, για να μπορέσουν να απασχοληθούν, ζήτησαν εκπρόσωποι των οικοδόμων που βρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Η κατάσταση στον οικοδομικό κλάδο είναι τραγική και η κρίση έχει ως αποτέλεσμα η ανεργία να ανέρχεται στο 90% και χιλιάδες οικοδόμοι να έχουν κάνει μόνο ένα μεροκάματο μέσα σε ένα χρόνο ή και κανένα και να μην έχουν "να βάλουν φαγητό στο πιάτο τους".

Μιλώντας για την παρουσία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Κώστας Χατζιάρας τόνισε πως "είμαστε εδώ γιατί τα έργα έχουν βαλτώσει και δεν υπάρχουν ούτε εργασίες αντισεισμικής θωράκισης, ούτε αντιπλημμυρικά έργα και η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει τελείως, αφού καταργήθηκε ο ΟΕΚ και οι τράπεζες δεν χορηγούν πλέον δάνεια".

Επεσήμανε το τεράστιο ποσοστό ανεργίας που έχει φτάσει στο 90% και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 1996 οι οικοδόμοι ήταν 185 χιλιάδες και σήμερα το 2013 έχουν φτάσει τις 34 χιλιάδες.

Οι οικοδόμοι ζήτησαν τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου και όλων των Περιφερειακών Συμβούλων αφού η κατάσταση που βιώνουν είναι πάρα πολύ δύσκολη και πολλοί έχουν φτάσει στην απελπισία.

ε.τ.

2P9w6O7NMJ8