Δεν πάνε για αυτοψίες για να μην...απολυθούν (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δεν πάνε για αυτοψίες για να μην...απολυθούν (video)

Απρίλιος 24, 2013 - 10:50

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην ανεξέλεγκτη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων

Την αντίθεσή του εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Νόμο γαι την ανεξέλεγκτη απόλυση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Γόντικα και παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των εργαζομένων που μίλησαν στη συνεδρίαση.

Ακούστηκαν δε απίστευτα πράγματα όπως θα δείτε και στα βίντεο. Ο κ. Κώστας Πανουκλιάς από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας σημείωσε μεταξύ άλλων πως κάθε υπάλληλος που έχει μηνυθεί για οποιοδήποτε λόγο ή έχει μία οποιαδήποτε κατηγορία όπως το να έχει μαλώσει με τη γυναίκα του τίθεται σε αργία χωρίς προηγουμένως να έχει απολογηθεί. Οι υπάλληλοι έχουν θορυβηθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θέλουν να πάνε σε αυτοψίες για να μην τους γίνει κάποια μήνυση και αμέσως τεθούν σε αργία.

Δυστυχώς ανέφερε ο κ. Πανουκλιάς με τον Νόμο 4093 καταργείται κάθε έννοια δικαίου και υπάρχει αντισυνταγματικότητα στο Νόμο ενώ δεν διευκρινίζουν ποιος είναι ο επίορκος υπάλληλος. Εμείς, ξεκαθάρισε, θέλουμε τα αποκαλούμενα "λαμόγια" να φύγουν από το δημόσιο και δεν είμαστε υπέρ της συγκάλυψης αλλά δεν γίνεται να μας ζητούν λίστες με το ποινικό μητρώο των υπαλλήλων.

Και ο Κώστας Σάσαλος εκ μέρους της ΕΜΔΥΔΑΣ σημείωσε ότι αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται σε διαδικασία αργίας 600 μηχανικοί ενώ στην Αργολίδα ήδη τέθηκαν σε αργία 7 μηχανικοί και όπως είπε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος ακολουθούν άλλοι 21.

Ο κ. Σάσσαλος επεσήμανε πως οι άνθρωποι που τέθηκαν σε αργία ήταν απλώς μέλη επιτροπών αυθαιρέτων ή ΕΠΑΕ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχει χαθεί κάθε έννοια δικαίου. Σημείωσε δε πως αντί να είναι στόχος οι επίορκοι και αυτοί που πραγματικά έχουν υποπέσει σε παραπτώματα, στόχος γίνονται οι υπάλληλοι που κάνουν τη δουλειά τους.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι να εκφραστεί η αντίθεσή του στο Νόμο 4013 του 2012 και να ζητηθεί η επανεξέταση του άρθρου 1. Απόφαση που θα σταλεί σε όλα τα συλλογικά όργανα.

Πάντως ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι με αυτούς τους Νόμους που δεν είναι απόρροια των μνημονίων αλλά του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαίου και παύει να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στην προσωπική και οικογενειακή επίθεση που δέχθηκε από κάποιους ότι συγκαλύπτει επίορκους υπαλλήλους και απόρησε για το γεγονός ότι στη συνεδρίαση δεν έγινε καμία αναφορά σε αυτό το θέμα. Τέλος διευκρίνισε ότι κανένας πολιτικός και κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει εισαγγελέας για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο.

ε.τ.

 

25ExjO-glk4

f2efvjpr3J8

hA0M6q6_NGk