1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος - Τέλος το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος - Τέλος το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο (video)

Απρίλιος 30, 2013 - 13:59

Οι περισσότερες φωτιές οφείλονται σε αμέλεια- Αυξημένη προσοχή ζητά η Πυροσβεστική από τους πολίτες

Επίσημα ξεκινά αύριο 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος που λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται κάθε καύση σε υπαίθριο χώρο και σε δασικές εκτάσεις και σύμφωνα με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Κώστα Γιόβα στους παραβάτες επισείονται αυστηρές κυρώσεις βάσει των Νόμων.

Ο διοικητής της ΠΥ Πελοποννήσου ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών τόσο στην πρόληψη των πυρκαγιών με το να μην ανάβουν δηλαδή φωτιές χωρίς την απαιτούμενη άδεια και την λήψη των μέτρων που απαιτούνται, να καθαρίζουν τους χώρους γύρω από τα σπίτια τους από τυχόν καύσιμη ύλη (χόρτα κλπ) και βέβαια όταν εντοπίσουν καπνό, να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199, αφού μία γρήγορη επέμβαση μπορεί να σώσει από την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Γιόβας τόνισε πως υπάρχει καλή προετοιμασία, έχουν γίνει ήδη αρκετές συσκέψεις και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων και έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες στους συναρμόδιους φορείς για την καλύτερη αντιμετώπισή των πυρκαγιών που θα προκύψουν.

Πυρκαγιές που είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν αφού υπάρχει πυκνή βλάστηση λόγω των βροχών αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα και να μην εξαπλωθεί η φωτιά.

Ο διοικητής της ΠΥ Πελοποννήσου σημείωσε ακόμα πως σημαντική είναι και η προσφορά των εθελοντών σε αυτές τις περιπτώσεις και εξήρε τη συμβολή τους αφού βοηθούν στην επάνδρωση των πυροφυλακίων.

Τέλος ευχήθηκε "Καλό Πάσχα" σε όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

kuk4hisVS7w