Σημαντική μέρα για την Περιφέρεια: Ολοκληρώθηκε η β' φάση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σημαντική μέρα για την Περιφέρεια: Ολοκληρώθηκε η β' φάση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα (video)

Μάιος 09, 2013 - 18:59

Στις 11 Ιουλίου οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές των 5 εταιρειών και μέχρι τέλη Καλοκαιριού η επιλογή του προσωρινού αναδόχου

Ικανοποίηση από τον Περιφερειάρχη αλλά και από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για τον άψογο τρόπο με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός

Απουσίαζαν όλα τα τακτικά μέλη της μείζονος μειοψηφίας

Αναβολή ζήτησε το αναπληρωματικό μέλος Βαγγέλης Γούργαρης για πλήρη ενημέρωση

"Ιστορική" χαρακτηρίστηκε η σημερινή μέρα τόσο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, όσο και από την Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου λόγω της ολοκλήρωσης και της β' φάσης του διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ικανοποίηση ήταν διάχυτη, αφού όπως ειπώθηκε τόσο στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής όσο και στην συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη και της προέδρου της Επιτροπής που ακολούθησε, επρόκειτο για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό και το αποτέλεσμα δείχνει ότι όταν κάποιος μένει  σταθερός στο στόχο του και εργάζεται με αποφασιστικότητα πετυχαίνει πάντα, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, που έβγαιναν από το στόμα λαϊκιστών και από όσους ήθελαν να αποτύχει η Περιφέρεια και να έχει πολιτικό κόστος ο περιφερειάρχης στο πρωτόγνωρο εγχείρημά του.

Τονίστηκε ακόμα πως ήταν μία διαδικασία που έγινε με βάση όλους τους κανόνες διαφάνειας ενώ θα αποτελεί πλέον πρότυπο και για τις άλλες περιφέρειες της χώρας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η επιτροπή που είχε επιλεγεί για τον διάλογο, δούλεψε άψογα και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην όλη διαδικασία.

Από εδώ και πέρα ξεκινά η γ΄φάση με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης που θα σταλούν στις 5 εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί και μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και θα έχει δοθεί και η περιβαλλοντική αδειοδότητη για το χώρο. Το έργο θα ολοκληρωθεί το 2015 ενώ από τη μέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση και το αργότερο εντός 6 μηνών ο ανάδοχος θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση.

Να σημειώσουμε πως τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας απουσιάζαν από τη συνεδρίαση κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά και όπως είπε ο κ. Τατούλης, όλοι κρίνονται για την πολιτική τους και τις επιλογές τους ενώ σημείωσε ότι και η απουσία κάποιου παίζει το ρόλο της... ενώ η κα. Νικολάκου ανέφερε ότι θα πρέπει να έχουν σοβαρό ρόλο που απουσιάζουν γιατί διαφορετικά είναι κρίμα που δεν συμμετείχαν σε μία τόσο σημαντική συνεδρίαση.

Από πλευράς αναπληρωματικών μελών ο κ. Βαγγέλης Γούργαρης που συμμετείχε (να σημειώσουμε ότι συμμετέχει και όταν δεν αναπληρώνει κάποιο τακτικό μέλος, για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις) ζήτησε να αναβληθεί για μερικές μέρες η συνεδρίαση για να υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Ενώ στις δηλώσεις του κατήγγειλε την απουσία των ΜΜΕ από την συζήτηση των τεχνικών ζητημάτων του διαγωνισμού και τόνισε πως η πρόθεσή της Περιφέρειας είναι να δοθούν τα σκουπίδια στους ιδιώτες και να επιλεγεί η μέθοδος της καύσης.

βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής

ε.τ.

XwiLjJF9b8w