Ποδοσφαιρική Αναγέννηση Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ποδοσφαιρική Αναγέννηση Αργολίδας

Μάιος 13, 2013 - 23:26

Προς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Αργολίδας,

Της 12-05-2013

Κύριοι,

Θα θέλαμε  να κάνουμε γνωστές τις θέσεις και τις απόψεις μας, σχετικά με την παρούσα εκλογική διαδικασία και τις αρχές που έχουν τηρηθεί μέχρι τώρα, και να καταγγείλουμε διάφορα γεγονότα που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μας .

Συγκεκριμένα:

Στο Δ.Σ. που προκήρυξε τις εκλογές δεν είχαμε ενημερωθεί  ότι θα συζητηθεί και  το θέμα της προκήρυξης των εκλογών. Στην τηλεφωνική ενημέρωση που είχαμε από τον κο Γαλανόπουλο, μας δήλωσε ότι θα γίνει μόνο επικύρωση των βαθμολογιών του πρωταθλήματος. Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλο σκάνδαλο και μεθόδευση σε βάρος  του ποδοσφαίρου της Αργολίδας και των αρχών της δημοκρατικής διαδικασίας .
Η ημερομηνία και η διαδικασία  που επιλέχθηκε μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μοναδικό κριτήριο για την επιλογή τους αποτέλεσε ο αιφνιδιασμός του συνδυασμού  μας και γενικά των σωματείων που είναι αντίθετα με την τωρινή διοίκηση.
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις απειλές για την ακύρωση της υποψηφιότητας του Ηλία Πουρσανίδη, με βάση το καταστατικό της ΕΠΣΑ, το οποίο σε πολλά σημεία είναι αντίθετο με το αθλητικό Νόμο. Με την οριακή σας πλειοψηφία στην τελευταία καταστατική Γενική Συνέλευση, ψηφίσατε άρθρα και διατάξεις τα οποία πιστοποιούν και καταδεικνύουν της παντελή έλλειψη που σας διακρίνει,  στις δημοκρατικές αρχές και ευαισθησίες.

Η οριακή πλειοψηφία στις εκλογές ακόμη και με έναν ψήφο να καταλαμβάνει το σύνολο των εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Γιατί άραγε; Τόσο πολύ φοβόσαστε τον έλεγχο και τον αντίλογο;
Στερεί την δυνατότητα  υποψηφιότητα στο νέο και πιο δραστήριο κομμάτι των ασχολούμενων με το ποδόσφαιρο, με το να θέτει όρους και προϋποθέσεις που δεν προβλέπονται στον αθλητικό νόμο.
Η απαίτηση σας να κατατίθενται τα ψηφοδέλτια με καθορισμένο εκ των προτέρων τον επικεφαλή του εκάστοτε συνδυασμού. Το γεγονός αυτό στερεί την βούληση των εκλεγμένων μελών του ΔΣ να αποφασίσουν σχετικά με την κατανομή των αρμοδιοτήτων.

Στις  ανωτέρω παρατηρήσεις μας σχετικά με το καταστατικό της ΕΠΣΑ σας δηλώνουμε ότι, μετά από την Νίκη μας στις εκλογές της 22ας Μαϊου 2013, θα προχωρήσουμε σε τροποποίηση  του καταστατικού, με σκοπό  στην αποκατάσταση των δημοκρατικών αρχών και της λειτουργίας της ΕΠΣΑ σύμφωνα με τις κοινά αποδεκτές αρχές και κανονισμούς που διέπουν το ποδόσφαιρο.

Επίσης θα θέλαμε να καταγγείλουμε κάποιες  πράξεις και ενέργειες της παράταξης σας, οι οποίες έχουν υποπέσει στη αντίληψη μας και αφορούν συμπεριφορές υποψηφίων σας προς κάποια μέλη της ΕΠΣΑ και κάποιους εκλέκτορες. Οι εκβιασμοί και μάλιστα αυτοί οι οποίοι άπτονται των επαγγελματικών δραστηριοτήτων κάποιων από αυτούς, δεν θα γίνουν αποδεκτοί και θα καταδικαστούν έμπρακτα στην κοινή γνώμη, αλλά και θα εισπράξετε την αντίδραση μας, με κάθε νόμιμο μέσο.

Τέλος σας δηλώνουμε ότι μετά την εκλογική διαδικασία και την περήφανη νίκη του συνδυασμού μας θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η δημοκρατική λειτουργία της ΕΠΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ