Με ΄'Αζούρ και Ασμάρ'' τελειώνουν οι προβολές στο Δημοτικό Κινηματογράφο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με ΄'Αζούρ και Ασμάρ'' τελειώνουν οι προβολές στο Δημοτικό Κινηματογράφο Άργους

Μάιος 16, 2013 - 10:44

Τελειώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι προβολές ταινιών  από το Δημοτικό Κινηματογράφο Άργους, μια δραστηριότητα που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού.

Στη διάρκεια της λειτουργίας του προβλήθηκαν αξιόλογες ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου για τους σινεφίλ, καθώς και παιδικές ταινίες για όλη την οικογένεια.

 

Οι ταινίες για παιδιά που θα προβληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο είναι :

 

«Αζούρ και Ασμάρ» [Κινούμενα Σχέδια]

 

προβολή:  Σάββατο 18 Μαΐου,  7.00μμ.

 

σενάριο - σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό

 

Μια συναρπαστική ιστορία φιλίας, ένα μαγευτικό παιδικό παραμύθι για όλες τις ηλικίες, πλημμυρισμένο με χρώματα, μουσική  και περιπέτεια, σε κόσμους μαγικούς αλλά και επικίνδυνους...

Ο Αζούρ, γιος ενός Γάλλου ευγενή, μεγαλώνει μαζί με τον Ασμάρ, το γιο της Αφρικανής γκουβερνάντας του. Ενώ οι ζωές τους χωρίζουν βίαια, ο Αζούρ φτάνει μέχρι την Αφρική αναζητώντας τον παιδικό του φίλο, αλλά και τη μυθική νεράιδα των ονείρων του.

 

 

 

 

«Το παιδί και η αλεπού»

 

προβολή:   Κυριακή 19 Μαΐου,  7.00μμ

 

σκηνοθεσία: Λικ Ζακέ

παίζουν: Μπερτίλ Νοέλ Μπρουνό, Τομάς Λαλιμπερτέ, κ.α.

 

Μια τρυφερή ταινία,  μια παραμυθένια ιστορία μιας απροσδόκητης φιλίας ανάμεσα σε ένα παιδί κι ένα άγριο ζώο, με όλη την ένταση που μπορεί να φέρνει η ζωή στη Φύση (γι’ αυτό και είναι αρκετές οι σκηνές αγωνίας), με ένα μήνυμα σεβασμού και αγάπης προς τη Φύση και τη ζωή της.

Tην ικανότητά του να γυρίζει ενδιαφέρουσες ιστορίες με θέμα τα πλάσματα της Φύσης επιβεβαιώνει ο Γάλλος Λικ Ζακέ, δημιουργός ενός από τα πιο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών. Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα έγινε αγαπημένη ταινία για χιλιάδες οικογένειες και ξανάφερε τους πιγκουίνους στα παιδικά δωμάτια. Το Παιδί και η Αλεπού είναι η πρώτη προσπάθεια του ντοκιμαντερίστα Ζακέ στη μυθοπλασία. Αξιοποιώντας όμως και πάλι τα πλάσματα και το φυσικό περιβάλλον, το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

 

 

 

                                                                                                          Με  εκτίμηση

      

                                                                                                             Νίκος Δελής

                                                                                                        Μέλος Κ.Ε.Δ.Α.-Μ