Εκδήλωση για την εκτέλεση των 22 πατριωτών στη Φρέγκαινα (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση για την εκτέλεση των 22 πατριωτών στη Φρέγκαινα (φωτογραφίες)

Μάιος 17, 2013 - 15:40

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σήμερα,  Παρασκευή 17-5-2013 στην Τοπική Κοινότητα Φρέγκαινας του Δήμου Άργους Μυκηνών, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς πατριώτες.

 Ακολούθησε εκδήλωση για τα εξήντα εννέα χρόνια από την άδικη εκτέλεση των 22 πατριωτών.

Ο σύλλογος απανταχού Καρυωτών σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Καρυάς, διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής στον τόπο του μαρτυρίου, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου, σε αντικατάσταση του Σταυρού που είχε τοποθετηθεί το 2000 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ώστε όλοι να θυμούνται και να τιμούν εκεί, τα άδικα θύματα της κατοχής και του πολέμου.

Στην εκδήλωση εψάλλει τρισάγιο από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο του οποίου συγγενής είχε μαρτυρήσει σε αυτόν τον τόπο και από ιερείς της περιοχής.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Καρυωτών « ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ» Τρίχα Κων/νο.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής Αργολίδας Κοδέλας Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου  Άργους-Μυκηνών  Κουκουβές Αντώνης, το μέλλος της ΚΕΔΑΜ Δελής Νίκος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Καρυάς και Φραίγκενας Πατούρας Παρασκευάς και Πούλος Ιωάννης,ο σχολικός σύμβουλος Μπαλτατζής Δημήτρης,συγγενείς των εκτελεστέντων και κάτοικοι της περιοχής.(φωτογραφίες eurokinisssi -Bασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr