Καταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους - Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Άργους - Μυκηνών

Μάιος 18, 2013 - 12:42

Καταγγέλλουμε την τραμπουκική, φασιστική συμπεριφορά του δημάρχου Άργους-Μυκηνών και ορισμένων συμβούλων απέναντι στην δημοτικό σύμβουλο Ναυσικά Μπαβελή εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που της απαγόρευσαν να τοποθετηθεί για το θέμα που συζητιόταν χθες στο ΔΣ σχετικά με την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο του Άργους.
Με περίσσεια έπαρση ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Καμπόσος προβάλει αυτή την εποχή την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους σαν το έργο του αιώνα που θα μας σώσει όλους.
Όλος ο λαός σήμερα –και στο δήμο μας- στενάζει υπό το βάρος της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, της ανεργίας, της φτώχιας και της βαριάς φορολογίας. Η υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας-Πρόνοιας αναγκάζει τους πολίτες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι δομές προσχολικής αγωγής, πρόνοιας και φροντίδας στο Δήμο μας χρηματοδοτούνται με ψίχουλα και ο δήμαρχος μιλάει για συσσίτια.
Η πόλη του Άργους χρόνια τώρα χάνει τον εμπορικό και βιοτεχνικό χαρακτήρα της και σήμερα τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της ελάχιστης αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών.
Ο δήμαρχος και άλλοι παράγοντες της πόλης βλέπουν ως πρώτιστο μέτρο την αστυνόμευση του εμπορίου και τις φιέστες  των δήθεν πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου πρόκειται για ένα έργο βιτρίνας και επίδειξης εκ μέρους της δημοτικής αρχής.
Η δράση της τοπικής διοίκησης και του δημάρχου θα έπρεπε πρώτα από όλα να στρέφεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εξαθλιώνει το λαό. Να διεκδικεί κονδύλια για έργα υποδομών που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
Σα Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:
Κατάργηση των δημοτικών τελών
Μείωση του κόστους ύδρευσης για ανέργους και φτωχιές λαϊκές οικογένειες
Να μη δίνεται κανένα έργο σε εργολάβους ώστε να γίνονται οι δήμοι πηγή σκανδάλων με ρουσφετολογία και μίζες. Να επανδρώνονται με προσωπικό οι υπηρεσίες του δήμου που θα τα αναλαμβάνουν.