Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Ιούνιος 05, 2013 - 18:16

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά στρώματα έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν και ακυρώνονται, η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, η οικονομία ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου, η κοινωνία αποσυντίθεται, οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία περιστέλλεται αγγίζοντας τα όρια της εκτροπής. Ο τρόπος ζωής όλων μας αποδιαρθρώνεται όλο και περισσότερο. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, ανίκανο και πλήρως υποταγμένο στη στρατηγική του κεφαλαίου σε εθνική και διεθνή κλίμακα, ενόσω προωθεί με όλα τα μέσα την καταστροφή, εξαντλεί τα όριά του και αποσταθεροποιείται. Ζούμε το τέλος μιας εποχής. ζούμε τις ωδίνες που θα γεννήσουν μια νέα. Εκείνοι που κυβερνούν αρχίζουν να μην μπορούν να κυβερνήσουν όπως πριν -  εκείνοι που κυβερνώνται αρχίζουν να μη θέλουν να κυβερνηθούν όπως πρώτα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα σε αυτή τη συγκυρία και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχωρά στο πρώτο του ιδρυτικό και καταστατικό συνέδριο, αυτό τον Ιούλιο. Έχοντας βαθιά γνώση ότι η κοινωνία δεν έχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις και μη έχοντας διάθεση για ομφαλοσκόπηση, θεωρούμε, πως αυτό το συνέδριο είναι υπόθεση όλων των πολιτών που περιμένουν την ανατροπή αυτού του σκηνικού και πιστεύουν σε μια άλλη, αριστερή διακυβέρνηση της χώρας με δικαιοσύνη, ισονομία, ισότητα, υπηρετώντας τις ανάγκες των πολλών.
Σε αυτό λοιπόν τον δρόμο για το συνέδριο θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να ακουστούν οι θέσεις μας, το πρόγραμμά μας και σε αυτή τη διαδικασία να πάρει μέρος η ίδια η κοινωνία, να μιλήσει και να συνδιαμορφώσει το ίδιο το πρόγραμμα. Για αυτό το λόγο έχουν αποφασιστεί να γίνουν σε όλη την Ελλάδα, θεματικές- προγραμματικές εκδηλώσεις- συζητήσεις. 6 στο σύνολο. Ξεκίνησαν από τον Κεραμικό στην Αθήνα με θέμα τα ΜΜΕ, συνεχίστηκε προχθές στη Δραπετσώνα για τα μέτρα για τη φτώχεια και την Δευτέρα 10 Ιούνη θα γίνει εδώ στο Ναύπλιο η επόμενη, με θέμα: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για ένα νέο Δημόσιο Τομέα, για την Διοίκηση- Αυτοδιοίκηση. Η συζήτηση θα γίνει στο Βουλευτικό, στις 7.30 το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρέμβουν οι Βουλευτές: Αλέξης Μητρόπουλος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Κοδέλας. Σε αυτή την συζήτηση έχουν προσκληθεί και επιθυμούμε να παρευρίσκονται άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς της Δημόσιας Διοίκησης ώστε να ακουστούν οι απόψεις του και να προκύψει ένας γόνιμος διάλογος.

Το κύριο αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η Διοικητική μεταρρύθμιση- η πρόταση δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για τη διάρθρωση των διαφορετικών επιπέδων διοίκησης (κεντρική- αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού) και το βασικό περιεχόμενο της πολιτικής τους και των αρμοδιοτήτων τους. Βασικός άξονας της πρότασης είναι η ανατροπή του υπάρχοντος διοικητικού συστήματος που απέτρεψε για χρόνια την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, που ευνόησε τον συγκεντρωτισμό, που συνδέθηκε άρρηκτα με συγκεκριμένα συμφέροντα ομάδων, που έβγαλε τον πολίτη από το κάδρο και που τελικά εξυπηρέτησε όχι τις δικές μας ανάγκες.
Η κουβέντα αυτή γίνεται στην πόλη μας γιατί ως πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους συμβολίζει τις πρώτες προσπάθειες που έγιναν για να μπουν οι βάσεις της Διοίκησης, εδώ λειτούργησαν οι πρώτες υπηρεσίες του Κράτους.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ