…… από του Όθωνα τα χρόνια…

Time to read
less than
1 minute
Read so far

…… από του Όθωνα τα χρόνια…

Ιούνιος 12, 2013 - 15:43

…… από του Όθωνα τα χρόνια…

Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας. Τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση του 1862 ήταν η αφορμή διερεύνησης και κατανόησης των ιστορικών εξελίξεων και της σημασίας τους για το μέλλον, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Οι μαθητές με την παιδαγωγική καθοδήγηση των καθηγητών/τριών  τους συγκέντρωσαν ιστορικό υλικό, το επεξεργάστηκαν και δημιούργησαν την παρουσίασή του.

Με το γενικό τίτλο «…από του Όθωνα τα χρόνια…» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Σχολικές Δραστηριότητες, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δ. Ναυπλιέων και την Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των  150 χρόνων από  τη Ναυπλιακή Επανάσταση (Ομάδα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Δ/θμιας Εκπ/σης), οργανώνει Εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της σχ. χρονιάς 2012-13: 

«Ναύπλιο, τα Ιστορικά κτήρια στα χρόνια του Όθωνα», του ΓΕΛ Αγίας Τριάδας, με Υπεύθυνο Καθηγητή τον κ. Βασίλειο Βασιλείου.
«Μια διαδρομή, μια εποχή… Μεγάλος Δρόμος – Πλατεία Συντάγματος», του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Σοφία Βεργοπούλου.
«Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου», του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Σταματίνα Γκιόλα.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού, τη Δευτέρα 17/6/2013 και ώρα 20:00.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

(T.Y.και Σ)

 

Ιωάννης  Α.  Γαληνός