Mελιτζάzz 2013 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Mελιτζάzz 2013 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Ιούνιος 18, 2013 - 19:13

Μετά τα δύο προηγούμενα φεστιβάλ το "μελιτζάzz" επιστρέφει φέτος στις 4 Ιουλίου.

Το φετινό φεστιβάλ μελιτζάzz 2013 θα είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπό το νέο της logo και brand name.

Μελιτζάzz Λεωνιδίου
4-7 Ιουλίου 2013

1. Flamenco: A flamenco pop project, με γνωστές μελωδίες του σήμερα και χορογραφίες παραδοσιακού και σύγχρονου flamenco.
2. Oriental & belly dance: Παραδοσιακές αραβικές μουσικές της Μέσης Ανατολής και αράβικος χορός της κοιλιάς.
3. Percussion: Πανδαισία κρουστών (και όχι μόνο) από πολυμελές συγκρότημα, με όργανα από όλες τις γωνιές της Μεσογείου και του κόσμου.
4. Gypsy jazz: Αγαπημένο gypsy swing κυρίως, αλλά και blues, gospel, funk, soul, reggae. Αγνές μα και "μεταποιημένες" μελωδίες και άπλετος χώρο για χορό: ένας swing χοροχώρος!
5. Βαλκανικά χάλκινα: Σέρβοι δεξιοτέχνες στους δρόμους της βαλκανικής jazz και των παραδοσιακών gypsy χάλκινων fanfare.
6. Κυπριακά ακούσματα: Με λαούτο και μεράκι, μουσικές νέες και παραδοσιακές από ταλαντούχους νέους μουσικούς.
7. DJ set: Σπουδαίος Έλληνας dj και παραγωγός σε ένα freestyle set γεμάτο ενέργεια, swing, latin, soul ήχους, funky διάθεση, πειραγμένη cumbia και reggae, hip-hop beats και εξωτικούς μαύρους ρυθμούς. Προχωρημένες μουσικές σε προχωρημένες ώρες..
8. μελιτζάzz junior: Μια "μυθική" θεατρική παράσταση με διαδραστικότητα, θεατρικό παιχνίδι και πολλά ακόμα, σε μια βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς μελιτζαzzεμένους φίλους μας.
9. Τσακώνικη γωνιά: Αφιέρωμα στην παραδοσιακή τσακώνικη υφαντική τέχνη, με έκθεση χαλιών και υφαντών και επίδειξη υφαντικής για τον "τσακώνιχο τζίλικα τσαι κιλίνι" (τσακώνικο χαλί και κιλίμι), παράλληλα με τοπικές γεύσεις, μουσικές, χορούς και κεράσματα.
10. Κυπριακή γωνιά: Από το Τρόοδος της Κύπρου, με χορούς, λαούτο και τραγούδια, με τοπικές γεύσεις, προϊόντα και κεράσματα, με αγάπη. Ένα τζιπραίικο καφενείο με τα ούλλα του! Ισπανική γωνιά: Γεύση, πολιτισμός και μίνι αφιέρωμα στον Ισπανικό κινηματογράφο.
11. Αραβική γωνιά: Μουσικές, shisha (αργιλές), καφές και τάβλι αράβικο.
12. Μαθήματα χορού flamenco και χορού belly dance: Μικρά σεμινάρια για αρχάριους και (λίγο) προχωρημένους επισκέπτες του φεστιβάλ. Με βεβαίωση/ενθύμιο.
13. Πολλά ακόμα..