Με Λυδία Κονιόρδου και Θοδωρή Οικονόμου ξεκίνησε το φεστιβάλ Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με Λυδία Κονιόρδου και Θοδωρή Οικονόμου ξεκίνησε το φεστιβάλ Ναυπλίου

Ιούνιος 22, 2013 - 00:15

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Το φετινό 22o φεστιβάλ κλασικής μουσικής Ναυπλίου άνοιξε τις πύλες του στο Φουγάρο με ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποιητική δημιουργία – από την αρχαιότητα έως και τα νεότερα χρόνια.

Ο Θοδωρής Οικονόμου, συνθέτης της μουσικής για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, ερμήνευσε δικές του συνθέσεις παρουσία της μεγάλης του ελληνικού θεάτρου Λυδίας Κονιόρδου.  
Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε η πρωτότυπη μουσική της παράστασης «Οδύσσεια», του γνωστού εικαστικού και σκηνοθέτη Robert Wilson,ενώ την ερμηνεία των τραγουδιών έκανε η Λυδία Κονιόρδου.  
Στο δεύτερο μέρος πρωτο-παρουσιάστηκε μια καινούργια σύνθεση ενός μουσικού σύμπαντος από το οποίο αναδύθηκαν 11 μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον ποιητή, 150 χρόνια μετά τη γέννησή του.
Το 22ο Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει ως κεντρικό κορμό την ελληνική πολιτιστική και μουσική δημιουργία ως ένα "χρέος" υπενθύμισης, ιδιαίτερα σήμερα με την περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα που πλανάται στη χώρα. Το βασικό πρόγραμμα διανθίζεται με ξεχωριστές μουσικές κλασικών και σύγχρονων συνθετών και διακεκριμένους καλλιτέχνες του κόσμου.
Συνολικά,  περισσότεροι από 45 καλλιτέχνες προσφέρουν την τέχνη τους σε 10 διαφορετικές βραδιέςπου αγκαλιάζουν ολόκληρη την πόλη.
Στους καθιερωμένους χώρους των συναυλιών: Το Βουλευτικό,  το Παλαμίδι, την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, προστίθεται φέτος και η Πλατεία Αρβανιτιάς και για δεύτερη χρονιά το Φουγάρο,που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Στην έναρξη του φεστιβάλ παρόντες ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ. Βακαρέλης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΤ Κ. Χελιώτης.

22ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
21 - 30 Ιουνίου 2013
Κάθε βράδυ στις 21:00
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Βακαρέλης
Οργάνωση: Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ
Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Τιμές εισιτηρίων: 10€ & 5€
Προπώληση:
1.  Στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ (παραλιακή οδός Ναυπλίου – Νέας Κίου)
2.  Στο γραφείο Τουρισμού και Πληροφοριών του Δήμου Ναυπλιακών, Πλατεία Τριών Ναυάρχων (ισόγειο Δημαρχείου) καθημερινά 9.00-13.00 και 16.00-20.00
3.   Στο χώρο κάθε συναυλίας, μία ώρα πριν την έναρξή της

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr