Συνεδρίαση ΠΕΔ Πελοποννήσου: Απελπισία στους δημάρχους για τα σκουπίδια (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνεδρίαση ΠΕΔ Πελοποννήσου: Απελπισία στους δημάρχους για τα σκουπίδια (video)

Ιούλιος 03, 2013 - 09:19

Συμμετοχή της ΠΕΔ στο 16ο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Την απελπισία και απογοήτευση των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το θέμα των σκουπιδιών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά το τέλος της συνεδρίασης των δημάρχων στο δημαρχείο της Τρίπολης, αργά σήμερα το απόγευμα. Μία συνεδρίαση που είχε κύρια θέματα τις εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη συμμετοχή της ΠΕΔ με περίπτερο στο 16ο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού που ξεκινά την Παρασκευή στην Επίδαυρο και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης- ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ- τόνισε πως δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και περιμένουν να δουν τι θα γίνει μετά και τη συνάντηση που υπήρξε για το θέμα στην Αθήνα. Ο κ. Νίκας δε σημείωσε ότι η απογοήτευση είναι διάχυτη στην τοπική αυτοδιοίκηση α' βαθμού, αφού δεν υπάρχει συνεννόηση και 4 υπουργεία, μαζί με Αποκεντρωμένη και Αιρετή Περιφέρεια και δήμους εμπλέκονται στο όλο θέμα.

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως περιμένουν να δουν ποια θα είναι η ενδιάμεση λύση που θα προταθεί, κάτι που όπως είπε πρέπει να συμβεί τις προσεχείς ημέρες, αφού αυτό εννοήθηκε στην σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΚΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ αγροτουρισμού, μία εκδήλωση για την προβολή των προϊόντων της κάθε περιοχής και σημείωσε ότι η ΠΕΔ θα φτιάξει ένα όμορφο περίπτερο όπου οι δήμοι θα μπορούν να προβάλλουν υλικό και μέσω DVD αλλά και ό,τι άλλο θέλουν.

ε.τ.

UuTz0d50F6Y