Τριήμερο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στους Μύλους,Κεφαλάρι και Σκαφιδάκι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τριήμερο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στους Μύλους,Κεφαλάρι και Σκαφιδάκι

Ιούλιος 04, 2013 - 22:07

Τριήμερο Φεστιβάλ Ελληνικών  Παραδοσιακών  Χορών από 8 έως 10 Ιουλίου 2013

Στους Μύλους ,στο Κεφαλάρι και στο Σκαφιδάκι  Δήμου  Άργους – Μυκηνών.

Μια ιδιαίτερη πολιτισμική προσπάθεια επιχειρείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Δ.Δ. Μύλων ,Κεφαλαρίου και Σκαφιδακίου. Είναι  το Τριήμερο Φεστιβάλ Ελληνικών  Παραδοσιακών  Χορών.

Η έναρξη θα γίνει την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στις 8:30μμ στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Σκαφιδακίου

Την Τρίτη 9 Ιουλίου  στις 8:30μμ θα συνεχιστεί στο Κεφαλάρι δίπλα στις πηγές και η προσπάθεια θα κορυφωθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στον Φάρο της παραλίας των Μύλων .

Κατά την διάρκεια του τριημέρου θα δοθεί η ευκαιρία στους χορευτές των ομάδων από τα τρία δημοτικά διαμερίσματα ,να επιδείξουν  το υψηλό χορευτικό τους  επίπεδο, παρουσιάζοντας χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και χορούς της Κύπρου.

Ιδιαίτερης ομορφιάς και αποτέλεσμα σοβαρής  συλλογικής προσπάθειας είναι και η αναπαράσταση του ΄΄κρητικού γάμου ΄΄, που θα γίνει στους Μύλους με την συμμετοχή και αρκετών ενηλίκων της περιοχής.

Την διοργάνωση και την επιστημονική υποστήριξη του εγχειρήματος έχει η έμπειρη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γιάννα Κωστοπούλου – Κούβαλη, σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δ.Δ. Συνδιοργανωτής της προσπάθειας η ΚΕΔΑΜ .

Καλείστε όλοι να παρακολουθήσετε την ιδιαίτερη αυτή προσπάθεια που αναδεικνύει την γόνιμη συνεργασία γειτονικών Δ.Δ. με σεβασμό στην παράδοση ,με επιστημονική απεικόνιση και αυθεντική ανάδειξη στοιχείων και ιδανικών που δημιούργησαν την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, έτσι όπως μας την παραθέτει ο βραβευμένος Εθνικός μας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης : «Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φώς του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας ,αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει  είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή».

 

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 10 Ιούλιος, 2013 - 20:30